DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

KAYA, HEDEFLERİNİ SIRALADI

18 yılı aşkın Batman engelliler Spor Kulübünde yöneticilik ve kulüp başkanlığı yapan Nasreddin  Kaya son olarak Türkiye bedensel engelliler Spor federasyonu yapılan olağanüstü seçimler sonucunda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

KAYA, HEDEFLERİNİ SIRALADI
REKLAM ALANI
26.07.2023 16:44
252
A+
A-

Federasyon yönetim kuruluna seçilen Kaya hedeflerini şöyle açıkladı.
Kaya “federasyon bünyesinde bulunan tüm engelli branşlarının Batman’da da hayata geçirilmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim.Batman’da ikamet eden tüm engelli kardeşlerimin spor ve sporun dışında sosyal hayatta bağlanmaları için bize başvurmaları halinde elimizden gelen çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyorum.Birçok engellinin eve kapanarak, hayata küstüğünü ve bunun doğru olmadığını savunan Kaya, özellikle sporun engelli kişilerin hayata bağlanmalarında
çok önemli bir araç olacağını ifade etti.

Başkalarına bağımlı yaşamamak ve sosyal hayatın içinde yer almak için bir spor branşıyla ilgilenmesi gerektiğini anlatan Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:
Kaya “Batman’da ve ülkemizde bulunan tüm engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tutunması öncelikli hedefimiz.  Spor sayesinde her türlü zorluğu yenen ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler toplumda saygın bir konuma sahip olmaları için spor dalları ile ilgilenmesi gerektiğini buradan belirtmek isterim. Batman’da bulunan Batman Engelliler Spor Kulübü’nde sporcu olan kardeşlerimizin başarıları ortada, bir çok sporcu kardeşimiz spor  sayesinde kendilerine özgüvenleri arttı. Aynı oranda Eğitim hayatlarında başarı sevyeleri artan sporcular , şimdi birer mühendis birer öğretmen oldu bu spor sayesinde. Spor, engelli kişiye fiziksel aktivitelere katılım olanağının yanı sıra kişilik gelişimi ve özgüven duygusunu kazandırarak toplumsal yaşama uyum göstermesi yönünde büyük kolaylık sağlamaktadır. Spor ve fiziksel aktiviteler, rehabilite ve tedavi edici etkisi nedeniyle, engelli bireylerde fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim aracı olarak kullanılmaktadır.” dedi .
Engelli bireylerin sportif etkinliklere katılımı toplumun dikkatini engelli bireylere çeken Kaya ” Spor ,olumsuz tutum ve davranışların değişmesinde önemli bir görevi yerine getirmektedir. Sportif etkinlikler yoluyla engelliler toplum içinde iş birliği, paylaşım ve kişiler arası ilişkilerin kurallarını öğrenirler. Yapılan aktiviteler engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltir ve sporcu kimliği ile kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir sosyal ortam yaratır. Tüm bu özellikleri kapsamına alan bir etkinlik olarak spor engellilere yaşam boyu önerilmektedir. Aileler engelli çocuklarını illerindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ve Engelliler Spor Kulüplerine kayıt ettirerek sporcu kimliğiyle çocuklarının gelişimlerine destek olabilir. Bu konuda ülkemizde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, kulüpler ve dernekler aracılığıyla hizmet vermektedir. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu şu anda 10 branşta ulusal ve uluslar arası faaliyet göstermektedir.Bu spor branşları atletizm, atıcılık, basketbol, bilek güreşi, ampute futbol, halter, masa tenisi, okçuluk, yüzme, tenistir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.