DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

“USTA ÖĞRETİCİ VE ANTRENÖRLERE KADRO İSTİYORUZ”

Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Batman İl Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Selman Yaman, usta öğretici ve antrenörler arasındaki adaletsizlik ve eşitsizliğin son bulmasını istedi.

“USTA ÖĞRETİCİ VE ANTRENÖRLERE KADRO İSTİYORUZ”
REKLAM ALANI
11.12.2022 11:26
1.265
A+
A-

Halk Eğitim merkezlerinde ve Devletin bir çok kurumunda ek ders karışlığı çalışan Usta öğreticiler ve Antrenörlerlerin hak arayışlarının sürdüğünü belirten Yaman; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Usta Öğreticiler için yapmış olduğu 5 saate 1 saat artış bizleri sevindirmiştir. Llakin bizlerin talepleri özlük halklarımızın iyileştirmesidir. Sürekli çalışma ve tam SGK primi gün sayısı, her sene çalışmama korkusunun ortadan kaldırılması, işsizlik sigortası, tazminat hakkı ve bütün yasal haklarımızın istiyoruz. Resmî tatillerde, kar, yağmur gibi günlerde kesinti yaşanmaması sorunların ortadan kalkması adına acilen ivedi devlet büyüklerimizden kalıcı çözüm istiyoruz. Bu konudan haberdardırlar ve defalarca soru önergesi verilmesine rağmen ret edildi. Artık yeter, insanca yaşamak tüm insanlığın hakkıdır. Emekçinin hakkı savunan bizler Türkiye geneli 90 bin Usta öğretici ve antrenör olarak 424 bin yeni kadrodan payımızı istiyoruz. Bizlerde bu haklardan yararlanmak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Şunu iyli bilsinler ki; bizler sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Türkiye geneli 81 ilimizde dernekleşme gittik.  Usta öğretici ve antrenör arkadaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda girişimleriniz devam edecek kadro talebimizi yeniliyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.