DOLAR
32,3978
EURO
34,7823
ALTIN
2.433,24
BIST
10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Batman Tabip Odası: TTB Susturulamaz

Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Sertaç Adıgüzel  “ (TTB), 6023 sayılı yasa ile kurulmuş, Kamu kurumu niteliğindeki bir meslek örgütüdür. Seçili kurulları seçimle gelir, seçimle gider.

Batman Tabip Odası: TTB Susturulamaz
REKLAM ALANI
04.12.2023 11:15
51
A+
A-

Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Sertaç Adıgüzel  “ (TTB), 6023 sayılı yasa ile kurulmuş, Kamu kurumu niteliğindeki bir meslek örgütüdür. Seçili kurulları seçimle gelir, seçimle gider.

Türkiye uzun dönemdir evrensel ilkeleri, Anayasa, yasa ve teamülleri yok sayan; bilimden, adaletten uzak bir anlayışla ve halkın adalete olan güven duygusunu yok eden “yargı” kararları ile yönetiliyor. 30 Kasım 2023 tarihinde bir ilk daha yaşanarak TTB Merkez konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı. Bu karar demokrasiye darbe niteliğindedir. Belediyelere kayyum atandığı, seçilmiş milletvekillerinin hapiste olduğu ve seçilmiş meslek örgütlerinin yöneticilerinin görevlerinden uzaklaştırıldığı rejimler demokratik rejim olarak adlandırılamaz. Bu kayyum uygulamaları, darbe dönemlerinin yöntemidir.

TTB kurulduğu günden bu yana toplumcu hekimliği savunmuş, halk sağlığını öncelemiş, sağlığın belirleyicileri olarak da Dünya Sağlık Örgütünün tanımladığı biyolojik, fiziksel, psikolojik olarak iyilik halinde olma tanımına siyasal iyilik halini de eklemiştir.

TTB savaşın yol açtığı tüm tahribatları bütüncül olarak ele alıp net bir şekilde halk sağlığına zararlı bir durum olduğunu savunmuş, bu minvalde insan sağlığına etki eden biyolojik ve kimyasal silahların da kullanımına karşı olmuş, bu silahların toplumu, çevreyi, hayvanları da etkileyen doğa düşmanı, ekoloji düşmanı bir metot olduğunu da vurgulamıştır. TTB sağlıklı olma hakkının temel insan haklarından olduğunu, özgür kararlar verebilme, güvenli bir ortamda yaşama ve barış halinde yaşama hakkından bağımsız olmadığını vurgulayan savaş karşıtı bir örgüttür.

Buradan belirtmek istiyoruz, TTB sadece Merkez Konseyi üyeleri ile sınırlı bir meslek örgütü değildir. TTB, tüm üyelerinin bütünlüğü içinde var olan, mücadelesini de tüm üyeleri ile birlikte yürüten bir örgüttür. TTB ve yöneticileri yalnız değildir. Hukuksuzluğa karşı adaletin, Savaşa karşı Barışın yanındayız.  Toplumun yaşam ve sağlık hakkını; emek, demokrasi, insan hakları ve hekimlik değerlerini savunan TTB’nin yanındayız.  TTB Susturulamaz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.