DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Batman Çayı havzasına yapılacağı duyurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ilgili soru önergesinde bulundu.

Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu
REKLAM ALANI
04.01.2024 08:49
6
A+
A-

Milletvekili Oduncu, Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırmak istediği önergede şu ifadeleri kullandı: “6 Aralık 2022’de kayyım atanarak el konulan Batman Belediyesi tarafından alınan kararla Balpınar (Girêsîra) Beldesi, Karpuzlu (Selivê) Köyü, İkiztepe (Girbereşk) Mahallesi ve Batman Çayı’nı da içine alacak şekilde geniş bir alan imara açılmış ve Batman Çayı kenarında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararlaştırılmıştır.

TMOBB Batman İKK ve ekolojistlerin değerlendirmesine göre yapılması planlanan OSB sebebiyle temiz içme sularına karışacak en ufak bir sızıntı Batman halkının temiz su ihtiyacını direkt etkileyecektir. Dönemsel yağışlarla debisi artan ve bu artıştan ciddi anlamda etkilenen bir dere yatağı özelliği gösteren Batman Çayının akış yönü yağışlar sebebiyle yıldan yıla değişmektedir. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi yapmak için mera alanları yerine Batman Çayı kıyısının tercih edilme gerekçesi nedir? Yapılması planlanan proje için Batman’daki STK’lar ve çevre derneklerinin görüş ve önerileri alınmış mıdır? Batman’da çevre örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının itirazlarına rağmen yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine onay verecek misiniz? Hayata geçirilmesi durumunda söz konusu projenin bölgede yaşayan yurttaşlar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmuş mudur? Projenin yaratabileceği tahribata karşı alınmış bir önlem var mıdır? Bir kentte Organize Sanayi bölgesinin yapılacağı alan hangi usul ve esaslara göre belirlenmektedir? Alan belirlenirken hangi bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerinin görüşlerine başvurulmaktadır?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.