DOLAR
32,3797
EURO
34,7540
ALTIN
2.429,89
BIST
9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Şahap vadimizi hizmete açacağız”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf’te bulunan Şahap vadisinin Ocak ayı içerisinde hizmete açılacağını belirtti.

“Şahap vadimizi hizmete açacağız”
REKLAM ALANI
07.11.2023 22:41
75
A+
A-

Şahap vadisinde çok sayıda doğal mağaraların olduğunu kaydeden Vali Canalp, “Doğal mağaralara ziyaretçilerimizin güzel bir ortam içerisinde görebilmelerine imkan sağlayabilmek için yakın zaman içerisinde inşallah 2-3 aylık bir periyot içerisinde, muhtemelen de 2024’ün Ocak ay içerisinde Şahap Vadimizi hizmete açacağız. Burada kafeteryalarımız olacak, su kanalı olacak, su kanalı üzerindeki köprülerimiz olacak. Büyük kayalar üzerine oturma bankları olacak, gezi alanlarımız olacak. Çevre aydınlatması olacak. Doğal mağaralarını bu şekilde vatandaşlarımıza Şahap vadisi üzerinden görme imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda bir trekking parkuru üzerinden Şahap vadisi üzerinden yamaç külliyesine de vatandaşlarımız bir doğa yürüyüşüyle ulaşma imkanı ve bu vadi üzerinden de Hasankeyf’i de, barajı da, doğal güzellikleri de görme imkanına kavuşmuş olacak. Vadiye bu şekilde gidemeyen vatandaşlarımız için, araçla ulaşım imkanı, karasal imkanı da sağlanmak olacağız” dedi.

“MAĞARA OTELLER YAKIN ZAMANDA AÇILACAK”

Hasankeyf Üçyol’da mağara otellerinin yakın zamanda hizmete açılacağını ifade eden Vali Canalp, “Buradaki mağara otellerimizi de hizmete açtığımız zaman da Hasankeyf’teki konaklama imkanlarında öyle bir katkı sağlayacağız. Bu Üçyol’daki mağara otellerinin dışında hali hazırda şu anda imar işlemlerinin yapmış olduğumuz gene bir kaya otel ve bungalo evler projemiz vardır. Bu da yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Bu da Hasankeyf’in konaklama imkanlarını bu şekilde ilave konaklama imkanlarını arttırmış olacağız. Yapmış olduğumuz projeler bir tanesi gençlik merkezidir. Hasankeyf’imize de inşallah da gençlik merkezimizin de gene aynı şekilde proje ihalesi yapıldı. Şu anda gençlik merkezi üzerinde de bir proje firmamız projesi üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor” diye konuştu.

BATMAN’IN TARİHİ İLÇESİ HASANKEYF YENİ YERLEŞİK ALANINA TAŞINAN TARİHİ ESERLERİN RESTORASYON ÇALIŞMALARI BİTTİ (ABDULAZİZ KARATAŞ – OSMAN ARSLAN/BATMAN-İHA)
Ilısu Barajı ile birlikte sular altında kalan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te taşınan eserlerin restorasyon çalışmaları bitti. Yerinden sökülen 650 yıllık Koç Camii’nin yeni yerine yerleştirme işlemleri ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.

“KONAKLAMA İMKANLARI ATTIRILACAK”

Hasankeyf’te konaklama imkanlarını artıracaklarını belirten Canalp, “Bir başka yapmış olduğumuz uygulama, Midyat taşından, bir doğal taştan Öğretmenevi inşa etmektir. Hasankeyf merkezimizin dışında, Suçeken köyümüzün civarındaki günübirlik tesisler kurmayı hedefliyoruz. Bunun içerisinde de sahil yolu, yürüyüş yolu, oturma grupları, piknik alanları olacak. Vatandaşlarımızın da hem Ilısu barajını doya doya yaşamalarına, özellikle de yaz döneminde, sonbahar-ilkbahar dönemlerinde buraları yoğun bir şekilde kullanılabilmelerine imkan sağlayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.