DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

“Kahramanlık destanının 7. yılını idrak ediyoruz”

Batman Valisi Ekrem Canalp 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “15 Temmuz alçak darbe teşebbüsünün milli irade tarafından eşine az rastlanan bir kahramanlık destanıyla bertaraf edilmesinin 7. yılını idrak etmekteyiz” dedi.

“Kahramanlık destanının 7. yılını idrak ediyoruz”
REKLAM ALANI
14.07.2023 08:50
148
A+
A-

Vali Canalp, yaptığı açıklamada, “Birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi, özgürlüklerimizi ve anayasal düzeni hedef alarak, ülkemizi parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsünün milli irade tarafından eşine az rastlanan bir kahramanlık destanıyla bertaraf edilmesinin 7. yılını idrak etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sokakları, meydanları ve köprüleri tutun talimatını ve çağrılarını dikkate alan bu asil millet, o gece destan yazarak, 251 şehit vermiş, 2 bin 194 vatandaşımız gazi olmuştur. 15 Temmuz 2016 gecesi gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şahadetleri; Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gece adeta ölümü göze alarak sokakları ve meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımızın içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Devletimizin banisi büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, terörle mücadelede ve 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Batmanlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.