DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Yamaç Külliyesi’ne ahşap köprü ile ulaşılacak

Tarihi ilçe Hasankeyf’te 2004 yılında gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sırasında ortaya çıkarılan ve Yamaç Külliyesi olarak adlandırılan cami merkezli külliye ve gizli hamam ilçenin tarihine ışık tutuyor.

Yamaç Külliyesi’ne ahşap köprü ile ulaşılacak
REKLAM ALANI
14.07.2023 08:49
185
A+
A-

Eski Hasankeyf kalesinde bulunan Şaap Vadisi karşısındaki tarihi Yamaç Külliyesi’ne teknelerle ulaşımın yanı sıra karayolu ile ulaşım sağlanması için de çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 500 metre uzunluğunda ahşap kaplı köprü inşa edildi. Karayolu veya teknelerle Ortaçağ dönemine ait Şaap Vadisi’ne ulaşan yerli ve yabacı turistler buradan da baraj gölü ve Arkeopark manzarası eşliğinde Yamaç Külliyesine ulaşacak. Yamaç Külliyesini gezen yerli ve yabancı turistler daha sonra tarihi Hasankeyf Kalesine de yürüyerek gezebilecek ardından da teknelerle de baraj gölüne açılarak Dere Vadisi, Saha Vadisi, Arı Vadisi, Kelebek Vadisi ve Deliklitaş Mağaralarını görebilecek.

“CENNETTEN BİR KÖŞE OLACAK”

Projelerin tamamlanmasıyla Hasankeyf’in cennetten bir köşe olacağının altını çizen Kaymakam Öztürk, “Oraya gittiğiniz zaman hemen oradan Yamaç Külliyesi tarafına ulaşım imkansızdı. Oraya çok güzel ahşap kaplamalı bir köprü de, yaya köprüsü de yapıldı. O köprü tamamlandığında Yamaç Külliyesiyle olan bağlantıyı da sağlamış olacağız. Orada yürüyüş aksı var, mağaralar var. Çok güzel bir doğa orada olacak. Hakikaten cenneti tarif ediyoruz. Hakikaten kale bölgesi bu kadar güzel. Yukarı Hasankeyf muazzam bir alan oldu. Tamamlandığı zaman da hakikaten bunu yerinde de görmüş olacağız”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.