DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Vali Canalp’ten Acil ‘Su’ Toplantısı

AYKOME TEMSİLCİLERİYLE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Vali Canalp’ten Acil ‘Su’ Toplantısı
REKLAM ALANI
27.06.2023 10:26
195
A+
A-

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 25 Haziran 2023 Pazar günü kent genelinde yaşanan su kesintisi nedeniyle olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp’in başkanlık ettiği toplantıda belediye birim müdürleri ve bazı kurum temsilcileri hazır bulundu. Halkın en temel ihtiyacı olan su ihtiyacının karşılanmasında gerekli önlemlerin alınması için talimat veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, Batmanlılara su temini için kesintilerin minimum seviyeye getirilmesine yönelik “Halkımız için ne gerekiyorsa yapılsın” talimatı verdi.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda kısa adı AYKOME olan Altyapı ve Koordinasyon Merkezi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarında; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişim ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi için ek tedbirlerin alınması gündeme geldi.

460 bin nüfusa sahip Batman’ın içme suyunun 42 kuyudan temin edildiğini ifade eden Belediye Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, hafta sonu yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Vali Canalp’e brifing sundu.

Olağanüstü toplantıda alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı;

  • Yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek amacıyla DEDAŞ’a alternatif hat için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
  • Altyapıya zarar gelmemesi ve vatandaşların su kesintisine neden olabilecek altyapıdan kaynaklı aksaklıkların önlenmesi ve tedbirlerin artırılması için daha dikkatli olunması yönünde kararlar alındı.
  • İller Bankası marifetiyle Altyapı Master Plan çalışması için sahada fizibilite çalışmalarına başlandı.
  • Batman’ın yaklaşık 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Silvan Barajı’ndan su temini ile ilgili proje işlemleri 2023 yılı yatırım programına alındı.
  • Yaşanan kesinti sonrası 5 yeni su kuyusu devreye alındı, problem yaşanmaması adına su kuyusu açma çalışmaları devam edilecek.
  • Kayıp kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimler sıkı bir şekilde devam edecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.