DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

Newroz ateşi yakıldı

6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere adanan 2023 Newroz’u, sabahın erken saatlerinde yağışa rağmen vatandaşlar etkinliklerin yapılacağı alana akın etti.

Newroz ateşi yakıldı
REKLAM ALANI
19.03.2023 17:42
303
A+
A-

“CUMHUR İTTİFAKINI GÖNDERECEĞİZ”

Yeni otogar yanındaki alanda kutlanan Newroz bayramına, binlerce kişi katıldı. Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetleriyle katıldığı kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalara katılan vatandaşlar arama noktalarından geçerek alana girdi. Yeni otogar yanındaki Newroz alanında düzenlenen kutlamalara, HDP Batman milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP yöneticileri ve binlerce kişi katıldı. Sanatçılar Nuray Balık ve Avazen Azad’ın sahne aldığı kutlamalarda konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bu yıl ki Newroz’u buruk bir şekilde kutladıklarını belirtti. Milletvekili Başaran,  “Bu Newroz’da depremlerden dolayı acı ve yas içindeyiz. Binlerce insanımız yaşamını yitirdi. 42 gün geçmesine rağmen halen ihtiyaçları karşılanmayan insanlar var. Ama biz bu seçimde Cumhur ittifakını göndereceğiz. Onlar gitmek istemiyor, biz göndereceğiz. HDP halktır” dedi.

“NEVROZ’U UNUTTURMAK İSTEDİLER”

Newroz’un dünyanın dört bir yanında kutlandığı belirten HDP Batman milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Nevroz bugün değil, 10 yıl değil, 100 yıl değil, bin yıl değil, 3 bin yıldır bu kadim topraklarda kutlanıyor, ama Nevroz’u unutturmak istediler, korkutmak istediler, hiç kimse Nevroz’a gelmesin istediler ama başaramadılar. Bu yıl Nevroz’u buruk bir havada kutluyoruz. Maraş depremlerinde resmi rakamlara göre Malatya’dan Amed’e, Halep’e kadar 60 bin canımızı yitirdik. Halay çekmeyeceğiz, eğlenmeyeceğiz. Meydana gelen sellerde 18 canımızı yitirdik. Bunlardan doğrudan sorumlu olan siyasi iktidar, sorumluluğu üstlenmemek için ‘yüzyılın, asrın felaketi’ dedi. Sel felaketi için ’50 yılın felaketi’ dedi. İstediğiniz kadar asrın felaketi deyin, istediğiniz kadar 50 yılın felaketi deyin, mutlaka mutlaka hesabını vereceksiniz. İlk hedefimiz Batman’da 5-0 yapmak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.