DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“50 YILLIK PLANLAMALAR YAPIYORUZ”

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde All Alçı Ar-Ge Merkezinin açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman için 50 yıllık İl Gelişim Planlaması yaptıklarını vurguladı.

“50 YILLIK PLANLAMALAR YAPIYORUZ”
REKLAM ALANI
12.08.2023 21:40
146
A+
A-

Vali Canalp “Batman büyükşehir olmaya namzet bir il ise bunun sebebi geçmişte yakalamış olduğu gelişim trendidir. Geçmişle değil, biz gelecekle yaşayacağız. Geçmişi bileceğiz ama geleceği de inşa edeceğiz. Sayın Bakanımızın bizler vermiş olduğu Batman’ın stratejik planı olan İl Gelişim Planı Batman’a bunu sağlayacak.  Ne yapıyorsak 1 yılı değil, 10 yılı değil, 50 yılı planlayarak yapıyoruz. Örneğin Batman’da her yaz yıllardan beri istisnasız tartışma konusu olan su yetersizliği problemimiz var. Batman’ın suyu çayın kenarındaki Keson Kuyulardan temin ediliyor. Sayın Bakanımızın desteğini de alarak su sorunun çözülmesine ilişkin projemiz bu sene yaptırım programına alındı. Tamamlandığında, 470 bin nüfuslu Batman 1 Milyon 100 bin nüfusa dahi ulaşsa dahi bir daha su sorunu yaşamayacak. Yıllık 250 milyon TL Batman Belediyesi’nin bütçesinden çıkmamış olacak. 250 Milyon liralık enerji sarfiyatından da Türkiye’yi kurtarmış olacağız.  Güzergâhta ki beldeler, ilçelerin tamamını da bu cazibeli suya kavuşturmuş olacağız” dedi.

“KIRSAL KALKINMA PLANI OLACAK”

Batman’ın Altyapı Master Planı ile ilgili de Canalp, “Batman’ın Altyapı Master Planı yok, bunu da yapacağız ve bunu da 50 yıllık bir plan yapacağız. İmar planımızın en son paftalarını geçen hafta imzaladım ve bitti. Son askılara çıktığımız zaman 470 bin nüfuslu Batman’ın 850 bin nüfusa yetecek imarı, kentsel dönüşümle beraber 1 Milyon 100 bin nüfus bile olsa planlı bir şekilde büyüyen bir kent halinde geleceğe devam edeceğiz. Sadece kentleri değil, kırsal alanlarımızı, ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizi ve mezralarımızı da gözden uzak tutmayacağız.  İl Gelişim Planı içinde bir bölüm, kırsal kalkınma planımız olacak” ifadelerine yer verdi.

65 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

İşsizlik sorunu ve istihdam ile ilgili projeler ve hedeflerini belirten Vali Canalp, “Batman’ın en öncelikli ihtiyacı istihdamdır.  Yeni kurulacak OSB ve sanayi alanlarında kısa ve orta vadede 40 bin kişi, uzun vadede 65 bin kişi istihdam edeceğiz. Dolayısıyla büyüme çaplarını dikkate aldığımızda göreceğiz ki, Batman nüfusu milyonu bile bulsa Batman’da işsizlik diye bir problemimiz inşallah yaşanmayacak.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.