DOLAR
32,3950
EURO
34,7630
ALTIN
2.435,51
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Ünlü oyuncular Batmanlılarla buluştu

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından organize edilen ‘Batman Film Günleri’ etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncular Perihan Savaş ve Halil Ergün, sinemaseverlerle söyleşide buluştu.

Ünlü oyuncular Batmanlılarla buluştu
REKLAM ALANI
03.03.2024 20:26
8
A+
A-

Moderatörlüğünü Suat Köçer’in yaptığı söyleşi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

“REYTİNGLERE İNANMIYORUM”

Eski Yeşilçam günlerine özlem duyduklarını belirten usta oyuncu Perihan Savaş, dizilerdeki reyting olayına inanmadığını kaydetti. Televizyon dizileri en az 8 veya 13 bölüm olacaktır diye bir kanun olması gerektiğine vurgu yapan Savaş, “Kamera, ışık, yardımcı oyuncular, reji ekibi, herkesi alıyorsun ve bir diziye başlıyorsun, ama iki bölüm sonra ‘Haydi sana güle güle’ diyorsun. Böyle bir şey yok. En az 13 bölüm olmalı. Bazen bir diziye bakıyorum reytingi yüksek ve demek ki iyi bir şey var diyorum ama izlediğimden hiç bir şey anlamıyorum. Bunlar oyuncu mu diye bakıyorum ama kayda değer bir şey göremiyorum. Üstelik reytingler de 8-9’larda. Ben neye inanacağım şimdi? Dolayısıyla bu konuda bir takım şeylerin kanunlaşması ve bir takım şartların getirilmesi gerekir. Keşke Yeşilçam geri dönse, keşke o dönemler yaşansa. Zor şartlar altında çalıştık. O sevgi, o saygı, o özveri, o heyecan keşke geri gelebilseydi” dedi.

“MÜLKİYE OKUDUM AMA…”

Batmanlı sinemaseverlere seslenen ünlü sanatçı Halil Ergün, mülkiye okumasına rağmen tiyatroyu seçtiğini belirtti. Ergün, “Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum ama Kaymakam veya Vali olmak istemedim, tiyatroyu seçtim. Çok önemli tiyatro hareketleri içinde oldum. Sinemayla tanışma dönemimde 12 Mart’ı yaşadık. Yılmaz Güney hapse girmişti. Dediler ki ‘Yılmaz ağabey seni göreve çağırıyor, bir film var, senin oynamanı istiyor’ dediler. Sinema için karar verdim ve gittim. 1974 yılının Eylül-Ekim aylarında kendimi sette buldum ve kadere dönüştü. Kamerayı çok sevdim. ‘Kamera!’ Sesini sevdim ve kaldım. Hiç bir zaman şöhret olmak, para-pul kazanmak veya çok büyük aşklar yaşamak gibi bir tarzımız yoktu. Bir kader gibi o noktadan bugüne geldik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.