DOLAR
32,3679
EURO
34,8020
ALTIN
2.395,43
BIST
10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU BATMAN’DAYDI

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Batman’da bir dizi ziyaret gerçekleştirip, çeşitli programlara katılım sağladı.

BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU BATMAN’DAYDI
REKLAM ALANI
01.02.2024 16:07
6
A+
A-

BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU BATMAN’DAYDI

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Batman’da bir dizi ziyaret gerçekleştirip, çeşitli programlara katılım sağladı.

İlk olarak Vali Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret eden Eminoğlu, burada şeref defterini imzaladı. Vali Ekrem Canalp Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu’na kentin simgesi olan At başı plaketi hediye etti. Bakan Yardımcısı Eminoğlu ardından Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdürlüğünde, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu’na Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, tesisler, faaliyetler ve genel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eminoğlu, Gençlik Merkezinde verilen sportif, sanatsal ve mesleki kursları yerinde ziyaret edip, eğitmenlerden bilgi aldı. Daha Sonra Veysel Karani İHL Spor Lisesini ziyaret etti.

GENÇLERLE BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, programının sonunda Batmanlı binlerce genç ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Konferans Salonunda bir arayla geldi. Eminoğlu, Batman’da gençlerle bir araya gelerek söyleşi programına katıldı.

Gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Eminoğlu, Bakanlık olarak Batman’da gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin yerli ve milli çalışmalarına değinen Eminoğlu, uzay çalışmalarının önemine dikkat çekti ve gençleri bu konuları takip etmeye çağırdı. Eminoğlu; Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, ‘Gençlerle Biz Bize Söyleşi’ Programında, kentte bulunmaktan ve gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ GENÇLERLE OLUR”

Bakanlık olarak Batman’da çok ciddi çalışmalarının olduğunu belirten Eminoğlu, dün olduğu gibi bugün de yarın da gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini, güçlü Türkiye’nin güçlü gençlerinin yetişmesi için ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını bildirdi. Türkiye’nin başta milli savunma olmak üzere yürüttüğü yerli ve milli çalışmalarına değinen Eminoğlu, şunları kaydetti: “20 yıl önce bu çalışmalar başladığında maalesef Türkiye’de bazı kesimler bu çalışmaların önüne takoz koymaya çalıştı. Çok şükür başarılı olamadılar. Bugün uzay çalışmalarıyla ilgili de yine aynı kesimler ‘Bu turistik bir gezi, bu kadar maliyetle bu gerekli mi?’ deyip bunu hiçbir dayanağa dayandırmadan sadece ses çıksın diye böyle söylemlerde bulundular. Alper Bey şu anda uzayda, yaklaşık 14-15 farklı alanda bilimsel çalışmalar yapacak. Bu bilimsel çalışmalar Türkiye’deki gençlerin uzayla ilgili çalışmalara öncü edecek çalışmalar olacak. Yani bir vizyondur bu. Uzay çalışmalarıyla, uzay hamlesiyle, bugün belki bu teknolojilerle alakalı istediğimiz noktada değiliz. Ama bundan 10-20 yıl sonra bambaşka, kendi roketini, uzay teknolojisini oluşturan bir Türkiye’den bahsedeceğiz. Bu anlamda Alper Bey’in ilk Türk astronot olması uzay hamlesi çok kıymetli. Her kardeşimizi bu çalışmaları ve konuları yakından takip etmeye ve araştırmaya çağrıda bulunmuş oluyoruz. “ Söyleşiye, Batman Gençlik ve Spor il Müdürü Mehmet Şafi Ôzperk, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Alper Yasin Aslan ve binlerce genç katılım sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.