DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Su problemi için çözüm üretiyoruz”

Yeni açılan su sondajları ve Çamlıtepe-2 deposunu besleyecek yeni hat çalışmalarını yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp, kentin su problemine ilişkin çok esaslı ve köklü bir çalışma yaptıklarını belirtti.

“Su problemi için çözüm üretiyoruz”
REKLAM ALANI
31.01.2024 09:22
1
A+
A-

SU SIKINTISINA İLAVE KATKI…

Yaz aylarında kentin su sıkıntısı yaşadığını belirten Vali Canalp, Batman’ın su ihtiyacını gerektiği şekilde karşılamak için ara çözümlere de ihtiyaç olduğunu ifade etti. 100 metre derinliğinde iki adet sondaj kuyudan verimli, nitelikli ve kaliteli su elde ettiklerini kaydeden Canalp, “Elde etmiş olduğumuz bu suyu, bu şekildeki borular vasıtasıyla bizim 20 bin metreküp ana depomuza buradan suyumuzu basacağız ve bundan sonra şehirde suyun dağılımını yapacağız. Bu sağlayacağımız ilave bir destek ile bu şehirde yaz aylarında yaşamış olduğumuz su sıkıntısına ilave bir katkı sağlayacaktır” dedi.

“KAÇAK SU KULLANANLARA YASAL İŞLEM”

Yaz aylarında özellikle de tüketimin artmasında israf ve onun dışında özellikle kaçak kullanımıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Yürütmüş olduğumuz bu çalışma çerçevesinde de kaçak su kullanan vatandaşlarımıza gerekli cezai, yasal işlemleri uyguluyoruz. Yüksek oranlı cezalandırmaları da yaptırmaktan geri durmayacağımız. Tarlaları şebeke suyundan sulamak gibi böyle enteresan durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunların da tespitlerini yaptık ve bu şekilde tespit etmiş olduğumuz kişilere de çok yoğun cezai müeyyideler de uyguladık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.