DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“MAHALLEMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi, Cumhuriyet Mahallesinde Muhtar Adaylığını açıklayan iş insanı ve üniversite mezunu İbrahim Halil Argun, ‘Mahallemizi Halkımızla birlikte yöneteceğiz’ dedi.

“MAHALLEMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
REKLAM ALANI
25.01.2024 18:49
36
A+
A-

Cumhuriyet Mahallesinde Muhtar Adayı İbrahim Halil Argun;

“MAHALLEMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi, Cumhuriyet Mahallesinde Muhtar Adaylığını açıklayan iş insanı ve üniversite mezunu İbrahim Halil Argun, ‘Mahallemizi Halkımızla birlikte yöneteceğiz’ dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adaylığını uzun istişareler sonucunda açıklandığını belirten İbrahim Halil Argun, BHA Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Mirpaşa Seyrek’e projelerini anlattı.

Kendinizi tanır mısınız?

Merhaba, ismim İbrahim Halil Argun37 yaşındayım.2 kuşaktır Cumhuriyet mahallesinde yaşıyorum. Ben bu mahallede doğdum. Memur ailenin çocuğuyum. Evli iki çocuk babasıyım. Üniversite spor bilimleri bölümünde okudum. Çalışma hayatım Eğitim, özel sektör ve şuan Emlak sektöründe kedi işimi yapmaktayım. Sosyal, Kültürel ve Ekonomik yönden tecrübelerimi mahallem için zaman harcayacağım.

Neden aday olduğunuzu anlatır mısınız?

Doğup büyüdüğüm mahallenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Uzun zamandır mahallede yaşanan sorunları takip etmeye çalışıyorum.Aday olma nedenim de bu sorunların yıllardır çözülmemiş olmasıydı. Muhtarlığın sadece maaş alınabilecek bir kurum ve evrak veren bir iş tanımdan ibaret olarak görülmüştür. Ben bu algıyı ve tanımı tamamen değiştireceğime inanıyorum.

Yıllardır mahallemizde beklemekte olan kentsel dönüşüm mahallemizdeki bireylerin kendi çabaları ve istekleri ile nihayet Belediye meclis komisyonun onayından geçmiştir. Mahallemiz için çok önemli bir karar olduğunu ve mahallelinin bu konuda coşkuyla karşılandığının farklındayım. Yalnız mesleğim gereği 2-3 mahallede gördüğümden yola çıkarak kurumların müteahhitlerin yapmış olduğu projeleri takip edilmediği sürece mahallemiz tekrar çarpık kentselleşmeye doğru gideceğinden endişe duymaktayım. Kurumlarımız ada bazlı projeler dışında müteahitlere onay verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Mahalleme muhtar olarak seçilirsem ada bazlı yapılaşmanın takipçisi olacağıma inanıyorum.  Mahallemizdeki önceliklerin arasında kadınlar ve gençlerimizin sorunları var. Günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurursak ailede bir tek bireyin aileye destek sağlamakta güçlük çektiğini görmekteyiz. Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarında projeler hazırlayarak. Mahallemizde yer belirleyip ilgili kurumlar ile görüşerek kadın ve gençlerimizi ekonomik olarak ailelerine destek sağlayacaklarının yanında sosyal ve kültürel alanda en iyi yere gelebilmeleri için gerekli çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Mahallemiz dar gelirli ailelerin çoğunlukta olduğu bir mahalle olduğunu biliyorum. Yardımların bazen yetersiz ve adil dağıtılmadığının kanaatindeyim. Bu konuda muhtar ve ihtiyar heyetine büyük görev düşmektedir. Muhtar olarak seçilirsem yıllardır ismini bildiğimiz ama bunu uygulamaya dökmekte zorluk çektiğimiz  İmece usulü geleneğini birkaç bildiğim teknik ile mahalleme uygulayacağıma inanıyorum. Mahalle ile Muhtar arasındaki iletişimi güçlendirmek için WhatsApp ihbar hattı’nı kuracaz. Bu uygulama ile sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızla aramızdaki kopukluğu giderme yönünde bir adım atmayı düşünüyoruz.

Mahallemizde toplamda 2 küçük park bulunmaktadır. Bu parklar mahallemiz için yetersiz ve bakımsız olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanların çoğunlukta olacağı bir mahalle olması için ekibim ile beraber çalışacağız.

Eğer seçilirseniz mahallede ne değişecek?

İnsan olarak nasıl bir yaşamı hak ettiğimizin bilincindeyiz ve bunu ortaklaştıracağız. Mahallemizde acılar da mutlulukta ortak olacaktır. Öncelikli sorunlarımız belli nasıl çözebileceğimiz belli önemli olan mahallenin kendi sorunlarını farkında olmasını sağlamak ve bu sorunların hep birlikte aşabileceğine inanmalarına katkıda bulunacağız.

Cumhuriyette mahallesinde değişim zamanı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda farkındalık gösteren bir mahalle olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.