DOLAR
32,3745
EURO
34,7288
ALTIN
2.398,94
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
23°C
Batman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

MARDİN’İ MARDİN YAPANLAR SERİSİ -1-

MARDİN’İ MARDİN YAPANLAR SERİSİ -1-
REKLAM ALANI
20.08.2023 18:40
468
A+
A-

Medeniyetlerin Başkenti, Tarih, Kültür ve Maneviyat şehri Mardin acaba bugün bir takım konularda ve özellikle tanıtım ve turizm alanında bir yere geldiyse bunun yegane sebebi şimdiki yeni yetme kişi ve kuruluşlar değildir.

Biri bir dükkan açmış ama pireyi deve yapan reklamlar sayesinde sanırsınız ki Mardin’in sahibi ve Mardin’i Mardin yapan şahsiyetler kendileriymiş gibi davranan ego ve kibir içerisinde davranmaktadırlar.

Bu tür insanların ticari ve insani ömürleri fazla olmaz. Hamamdaki çiş misali bir gün sönüp giderler ve esameleri bile anılmaz. Çünkü içinde emek yoktur. Kişisel ve kirli ilişkiler ağı içerisinde bir mekanizma vardır bazılarında. Kimi din ticaretiyle, kimi siyasi ticaretle, kimi fırsatçılık ve komisyonculukla iş başına gelmiştir ama bu iş asla uzun sürmez.

Mardin Özüne Dönecek sloganında anlatmak istediğim de buydu zaten.

Bakın Mardin’in özündeki mimarlardan bazılarını yazacağım ve o zaman anlayacaksınız Mardin Özüne Dönecek derken neyi kastettiğimi.

Şimdiki Tanıtım ve Turizm işlerindeki aktörlerin büyük bölümü vefa bilmez, emek vermez ve siyasi ya da benzer ilişkilerle bir yol tutturmuş gidiyorlar.

Ama Mardin Özündeki adamların bazılarına bir bakalım.

RAHMETLİ NEZİR DEVRİMCİ : Mardin Turizm Dünyasının efsane ismi. O Varken ve hizmet verirken, Mardin Uluslararası Marka olma yönünde en çok ona minnettardır. Gerçek Turizmciliğin babası ünvanı halen ondadır ve hiçbir atak DEVRİMCİ devrimlerine yaklaşamadı bile. Mardin’in asalet simgesi olmuştu.

RAHMETLİ FEHİM ADAK : Ne kelimelere sığar, ne de onu anlatacak söz bulamaz insan. Nur içinde yatsın, Mekanı Cennet olsun inşallah. Bugün Mardin’in uluslararası arenada tanınmasındaki en önemli isimlerden biriydi.

RAHMETLİ DR. VAHAP DİZDAROĞLU : Merhamet ve iyilikte yarışçı muteber bir Mardin büyüğüydü. Asaleti ile Mardin’i Yurt içi ve Yurt Dışında tanıtmayı başaran ender isimlerden biriydi. Hem hekimliği, hem de insanlığı ile adı unutulmazlar listesinde yazılı kaldı.

KENT ŞEKERLERİ VE DAVUT SELİM MARKALARI : Biri Süryani, diğeri Müslüman Mardin gururu iki firma. İkisi de dürüst ve ticari ahlak konularında Mardin zirvesine oturmayı başarmış ve ismi ölmezler arasına girmiş gurur kaynaklarımız.

RAHMETLİ A. KADİR FALAY ( KIDO ŞARABİ ) Sosyal düzeneğin sağlanmasındaki en önemli isimlerden birisi. Fakirin ve mazlumun hem dostu, hem abisiydi. Dışarda onu tanıyan Mardin ve Mardin’liye sevdalanırdı. Asalet ve Manevi akımın önemli isimlerindendi Kıdo Şarabi. İsmi halen yaşayan ve çocukları tarafından da yaşatılmayı başaran bir Mardin sembolü.

TEMEL KOÇAKLAR ( ESKİ MARDİN VALİSİ ) Onun kadar Mardin’li az vardır desem yeridir. Geldi, esti ve gitti. Geriye kalkınmaya başlayan bir Mardin bıraktı.

HASAN DURUER ( ESKİ MARDİN VALİSİ ) Vurdu ve Gol oldu diyebileceğimiz muhteşem bir vali. Bugün Mardin tarihi yönden eski kimliğine kavuşmaya başladıysa bunun yegane mimarı odur.

PROF. DR. AZİZ SANCAR : Henüz yaşıyor, Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin. Kıymeti biliniyor mu ? tartışılır. Nobel ödülüyle birlikte Mardin’i Dünya’ya tanıttı.

ADNAN AVUKA : Tek başına bir ordu. Gerçek bir Turizm elçisi. Mardin’in halk kahramanı, yarı arapça, yarı Türkçe ile kullandığı gönül lisanıyla yurt içi ve yurt dışında Mardin’i şerefle temsil edip tanıttı.

MASUM TÜRKER : Diğer özelliklerinin yanı sıra çıkardığı Vuslat Dergisi ile Mardin’de sosyal bağların güçlendirilmesindeki en önemli görevi yerine getirdi ve efsaneleşerek unutulmazlar listesine girdi.

Yani kısacası peynircisi, yemekçisi, kahvecisi ya da bilmem necisinin boy göstermesi ile değil. Özündeki güzelliklerle Mardin bu güne geldi ve yarınlara daha emin adımlarla gidecek.

Aslında o kadar çok güzel yürekli insanlarımız var ki, bir bir kenara çekildiler. Arsız dünya aktörleri piyasaya doluştu. Ama YEMİN EDERİM Kİ MARDİN ÖZÜNE DÖNECEK…

Turizmcilerimizle, Esnafımızla, İşçilerimiz, Memurlarımız, Çiftçilerimiz, Köylü ve kentlimizle, Kürtler, Araplar ve Süryaniler ile, Bu Vatan uğruna şehit vermiş gerçek kanaat önderlerimizle, öz güveni elinden alınmış gençlerimizle, kadınlarımız ve çocuklarımızla birlikte SİZE YEMİN EDERİM Kİ MARDİN ÖZÜNE DÖNECEK ….

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.