DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Lisansüstü Eğitim Programlarında Büyük Artış

Çeşitli yüksek lisans ve doktora programları ile lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrencilere kapılarını açan Batman Üniversitesinin bünyesindeki lisansüstü eğitim programı sayılarında büyük artış sağlandı.

Lisansüstü Eğitim Programlarında Büyük Artış
REKLAM ALANI
12.08.2023 21:47
144
A+
A-

Farklı bilim dallarında yer alan 6 tezli yüksek lisans, 1 tezsiz yüksek lisans ve 12 ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 19 yüksek lisans programının açılması Yükseköğretim Kurulunca uygun görüldü. Bu yıl Batman Üniversitesinde Arap Dili ve Belagatı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi, Felsefe ve Din Bilimleri, Sosyoloji, Karşılaştırmalı Edebiyat tezli yüksek lisans ile Felsefe ve Din Bilimleri tezsiz yüksek lisans programları açıldı. Bununla birlikte Arkeoloji, Ekoturizm Rehberliği, Uluslararası İlişkiler, Kimya, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sanat Tarihi, İslam Tarihi ve Sanatları, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Karşılaştırmalı Edebiyat ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları da açıldı.

Rektör Demir: Öğrencilerin sadece lisans eğitimiyle yetinmemelerini aynı zamanda lisansüstü eğitimler ile akademik alanda gelişimlerini çok önemsiyoruz”  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptığı açıklamada öğrencilerini geleceğe hazırlayan bir üniversite olarak lisansüstü eğitim imkânlarıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Öğrencilerin sadece lisans eğitimiyle yetinmemelerini aynı zamanda lisansüstü eğitimler ile akademik alanda gelişimlerini çok önemsediklerini belirten Rektör Demir, alanında uzman bireyler yetiştirilmesi için lisansüstü programların çok önemli olduğuna dikkat çekti. Lisansüstü eğitimin akademik etkilerinin yanı sıra ilimize sosyal, teknolojik ve sanayi alanlarında önemli katkılar sunacağını ifade eden Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak bu alanda çeşitli lisansüstü programlar açarak paydaşlar ile beraber Batman’ın gelişimine destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.