DOLAR
32,4074
EURO
34,7498
ALTIN
2.429,36
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
28°C
Batman
28°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Sinema akademisinde eğitimler devam ediyor

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Batman Sinema Akademisi (BSA) eğitimleri bu hafta da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sinema akademisinde eğitimler devam ediyor
REKLAM ALANI
31.01.2024 09:37
5
A+
A-

Sinemaseverler, sektörün deneyimli isimlerinden dört ayrı alanda teorik ve pratik eğitimler alıyor. Sanatseverlere yönelik başlatılan kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atan Batman Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Batman Sinema Akademisi (BSA)’yle alanının yetkin isimlerini konuk etmeyi sürdürüyor. Yönetmen Bekir Bülbül, senarist ve oyuncu Recep Çavdar ile sinema eleştirmeni Suat Köçer, bu hafta da bilgi ve deneyimlerini akademi öğrencileriyle paylaştı.

FİKİRDEN ÖYKÜYE SENARYO SÜRECİ

Akademide bu hafta öğrencilerle buluşan senarist, oyuncu Recep Çavdar senaryonun ilk aşmaları olan fikir ve öykünün önemine dikkat çekti. Film yapımının bir hikâye anlatma yolu olduğunu vurgulayan Recep Çavdar, öykünün bu anlatımın temeli olduğunu aktardı. Çeşitli örneklerle öykü kurma ve öyküden senaryo oluşturma süreçleri üzerinde duran Çavdar, öğrencilerle öykü-senaryo süreçleri hakkında deneyimlerini sundu.

DÜNDEN BUGÜNE TÜRK SİNEMASI

Sinema Tarihi ve Eleştirmenliği dersinde Türk sinemasının doğuşundan bugüne kadarki sürecini anlatan sinema eleştirmeni Suat Köçer, sinemanın bu coğrafyadaki serüvenini önemli isim ve süreçlerini öğrencilere aktardı. Türk sinema tarihinin akım, ekol, dönem ve furyaları hakkında detaylı bilgiler paylaşan Köçer, modern çağın Türk ve dünya sinemasını daha doğru değerlendirmenin sinemanın geçmişini bilmekle mümkün olduğunu belirtti.

PRATİK AŞAMALARIYLA REJİ

Akademide Yönetmenlik dersine katılan yönetmen Bekir Bülbül, senaryo sürecinin ardından başlayan film yapım sürecine dair temel bilgileri öğrencilerle paylaştı. Yönetmenliği çeşitli boyutlarıyla anlatan Bekir Bülbül, film yapım sürecini oluşturan aşamaları da ayrıntılarıyla öğrencilere aktardı. Bülbül, öğrencilerin pratik deneyimlerini artırmak amacıyla temel çekim teknikleri kapsamında çeşitli çekimler yaptırdı. Batman Sinema Akademisi (BSA), 8 haftalık eğitimin ikinci haftasını geride bırakırken, kursiyerler senarist ve sinemacılarla buluşmanın heyecanını yaşıyor. Çeşitli yaş ve mesleklerden öğrencilerin derslere ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde süren akademi, 2 aylık sürecin ardından öğrencilerin kendi filmlerini çekecekleri saha aşamasıyla devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.