DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yılda, yaz spor okullarının açılışını gerçekleştirdi.

YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
REKLAM ALANI
05.07.2023 09:27
212
A+
A-

19 Mayıs Spor salonunda düzenlenen yaz spor okullarının açılış programına, sporcular, antrenörler ve veliler katılım sağladı.

112 ANTRENÖR GÖREV YAPACAK

Etkinlikte birçok spor dalında gösteriler yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla il ve ilçelerimizde tüm yıl boyunca devam edecek olan GSB Spor Okullarımızın açılışını yaptık. Bakanlığımızın koordinasyonunda Spor Merkezlerimiz 4 Temmuz tarihinde başlamıştır. 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik Atletizm, Badminton, Basketbol, Bocce, Boks, Cimnastik, Curling, Dart, Eskrim, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu ve Yüzme branşlarında alanında uzman en az 2. Kademe 112 antrenörümüzle çalışmalarımız aktif halde devam etmektedir. Özellikle Batman’da ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında tüm gençleri yüzme kurslarımıza davet ediyoruz. İl genelinde hizmette olan 11 havuzumuz sağlık açısından düzenli olarak kontrol ediliyor.” şeklinde konuştu.

“5 BİN KİŞİ BAŞVURDU”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Sağlıklı nesiller için sportif yapıya sahip gençlere ihtiyacımız var. Bizde Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi kapsamında ilimizde bugün itibariyle yaz spor okulları programımızı başlatmış bulunuyoruz. Sağ olsun halkımız yoğun bir teveccüh gösterdi ve 5 bin kayıtlı öğrenciye ulaştık. Velilerden ricamız ve temennimiz gençlerimizi ve çocuklarımızı bu kurslara mutlaka yazdırmalarıdır. Çünkü tesislerimiz güvenli, hocalarımızda alanlarında uzmandırlar. Bu şekilde çocuklarımız hem sosyal bir ortama alışıyorlar, kötü bağımlılıklardan, sanal âlemlerden uzak kalıyor ve bir spor branşını öğreniyorlar” dedi.

“11 HAVUZUMUZ HİZMETTE”

“Batman genelinde bütün çocuk, genç ve yetişkin vatandaşlarımızı tesislerimize ve özellikle havuzlarımıza yüzme öğrenmeye davet ediyoruz” diyen İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Bakanlığımızın himayesinde yürütülen ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında gençlerimizi bay bayan fark etmeksizin yüzme kurslarımıza davet ediyoruz. Batman’da devletimiz ciddi yatırımlar yaptı ve havuzlarımız yeterli. Merkezde 6, ilçelerimizde de birer olmak üzere toplamda 11 havuzumuzla halkımıza hizmet ediyoruz. Temel hedefimiz gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlerimize kısacası yüzme bilmeyen herkese sağlıklı bir ortamda yüzme eğitiminin verilmesini sağlamaktır. Çünkü havuzlarımızın suyu belli periyotlarla halk sağlığı ekiplerince numuneleri alınmakta ve sağlık açısından bir risk oluşturup oluşturmadığı kontrol edilmektedir. 7’den 77’ye herkesi tesislerimize ve havuzlarımıza bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.