DOLAR
32,5287
EURO
34,8161
ALTIN
2.444,87
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“Kamu çerçeve protokolü belediyelerde de uygulanmalı”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Kamu Çerçeve Protokolünün (KÇP) belediyelerde de uygulanması hususunda açıklamalarda bulundu.

“Kamu çerçeve protokolü belediyelerde de uygulanmalı”
REKLAM ALANI
26.07.2023 09:02
166
A+
A-

Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde de uygulanması talebini yinelediklerini belirten Başkan Söğüt, “Kamu çerçeve protokolünün belediyeler ve bağlı şirketleri için de uygulanması konusunda mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kamu çerçeve protokol sözleşmesinin belediyeleri de kapsadığını söyledi. Efendim TÜHİS’e üye değilmiş, bunlar tamamen engellemek için oluşturulan gerekçeler. Belediyeler de bir kamu kuruluşudur, belediyeler ayrı tutulmamalıdır” dedi.

“BELEDİYE EMEKÇİSİ YOK SAYILAMAZ”

Cumhur İttifakı’nın zaferi ile sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde belediyelerde çalışan emekçilerin rolünün yadsınamaz olduğuna dikkat çeken Söğüt, “Önümüzde kritik yerel seçimler var. Burada işçilerin kararı önemli etken. Cumhurbaşkanımız, belediye işçisinin ne zor şartlarda çalıştığını çok iyi biliyor ve bu nedenle onlara gerçekten çok değer veriyor. Ancak ne gariptir ki birileri bu sevgiden rahatsız oluyor ki işçinin aleyhine hareket ediyor. Sanki birileri yerel seçimde AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi için çaba sarf ediyor. Bakın buradan uyarıyorum. İnsanlara bu şekilde davranarak, şehrin en küçük sokağına kadar ulaşan bu insanları yok sayarak, bunları bir maliyet unsuru görerek seçim kazanamazsınız. Sorunların çözümü için karşılıklı oturup birbirimizi anlamalıyız. Bunlar şehirlerimize hizmet eden insanlar. Belediye ve şirket işçilerini sadece bir maliyet olarak görürseniz kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.