DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

GENÇLİK HAVUZLARINA 13 BİN BAŞVURU

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 1 tam olimpik, 3 yarı olimpik ve 8 portatif yüzme havuzundan faydalanmak için yaklaşık 13 bin kişi başvurdu.

GENÇLİK HAVUZLARINA 13 BİN BAŞVURU
REKLAM ALANI
18.07.2023 08:40
177
A+
A-

Batman merkezde bulunan kayıt başvurularının 10 bine dayandığını belirten İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 5 ilçede ve 1 beldede de toplamda 3 bine yakın başvuru aldıklarını söyledi. Özperk; “Spor servislerimiz uzman personellerimiz ve stajyer öğrencilerle yoğun bir mesai harcıyorlar.” dedi.

HAVUZLAR 6 GÜN HİZMET VERİYOR

Batman merkez ve ilçelerde bulunan toplam 12 yüzme havuzunda Pazartesi hariç, haftanın 6 günü 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet verildiğini belirten İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, başvuruda bulunan herkesi almak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “07 – 18 yaş kategorisinin dışında, 18 ve üzeri yaş kategorilerinde de yüzme bilmeyen kadın ve erkek vatandaşlarımızı da yüzme eğitimlerimize aldık.” Dedi.

“42 ANTRENÖR GÖREV ALIYOR”

Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında merkez ve ilçelerimizde 42 uzman yüzme antrenörümüzle çalışıyoruz. Hafta sonları 19 Mayıs Havuzlarımızda yüzme bilen kadınlarımızı, Çevre yolunda bulunan tam olimpik Yüzme havuzumuzda ise yüzme bilen erkek vatandaşlarımızı alıyoruz. Amacımız havuzlarımızdan programlı bir şekilde her kesimin faydalanmasını sağlamaktır. Batman’ın etrafı akarsu ve barajlarla kaplı olduğu için 7’den 77’ye herkesin eğitim almaları için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Gölet, kanal ve akarsularda hiçbir insanımızın boğulmasına gönlümüz razı gelmez. Onun için lütfen herkes yasak ve tehlikeli sulardan uzak dursun ve havuzlarımızdan faydalansınlar.” diye konuştu. İl Müdürü Özperk, havuzların bakımlarının uzman ekipler tarafından yapıldığını, Sağlık İl Müdürlüğü Halk sağlığı ekiplerinin düzenli olarak numune alıp denetleme yaptıklarını ve hijyen konusunda ödün vermediklerini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.