DOLAR
32,5129
EURO
34,9158
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

BELEDİYE OTOBÜS FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

Batman Belediyesi düzenlenen törenle araç filosuna 4 aracı daha kattı.

BELEDİYE OTOBÜS FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
REKLAM ALANI
16.06.2023 14:22
202
A+
A-

Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen törenle Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesine 4 körüklü otobüs aracı filosuna dahil etti.
Otobüs tanıtım törenine; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Başkanı Av. Akif Gür, Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve otobüs şoförleri katıldı.

Hizmete sunulacak yeni otobüslerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Milletvekili Nasıroğlu: “Köylerdeki vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan taşımacılığı biraz daha yaygınlaştıracağız. Batman’a hizmet etmede asla geri durmayacağız. Batman ve belediyenin ihtiyacı olan her konuda sayın valimizle beraber çalışacağız” dedi.

Törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ise: “Merkezdeki köylerimizle ilgili ulaşım talebi vardı. Biz de bu talep üzerine planlamaya geçtik. Tabi bunun için de bizim kapasiteyi artırmamız gerekiyordu. Yani var olan otobüs kapasitesini artırmadan tutup, köylere sefer yaparsak bu sefer de merkezdeki sefer sayısını azaltmamız gerekiyordu. Ama bunu yapamazdık. Merkezde yaşayan vatandaşlarımızın otobüs seferlerini azaltamayız. Yapmamız gereken şuydu. Birincisi, var olan kapasiteyi artıracağız ve merkezdeki sefer sayısını da azaltmayacağız. Bunu yaptık ve bunu yaptığımız zaman da köylerimize de seferleri başlatacak kapasiteye ulaştık. Hem merkezdeki seferlerimizi azaltmıyoruz. Hem de köylerimize yeni otobüs seferlerini başlatıyoruz” şeklinde konuştu.Hizmete alınan 4 adet 18 metre uzunluğundaki körüklü otobüsler toplam 155 yolcu kapasitesine sahip.
Batman Belediyesi toplu taşımada 202 şoför ve 78 araç ile 45 mahalle ve 21 köye ulaşım hizmeti verecek.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, 2021 yılında 9 milyon 46 bin 95 yolu taşınmışken, 2022 yılında 18 milyon 132 bin 882 yolcu taşınmış olup, 2023 yılının ilk 5 ayında 7 milyon 872 bin 896 yolcu taşıma kapasitesine ulaşıldığını söyledi.
Yapılan törenin ardından Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan otobüsler daha sonra yapılan şehir turuyla vatandaşlara tanıtıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.