DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

DEDAŞ EMEKÇİLERİ MAĞDUR

Binlerce DEDAŞ çalışanları koşullarının İyileştirilmesi için grev hazırlığı yapıyor.

DEDAŞ EMEKÇİLERİ MAĞDUR
REKLAM ALANI
18.07.2023 11:59
279
A+
A-

Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) arıza, onarım ve bakım personeli olan işçilere, asgari ücretin yüzde 10’u üzerinde maaş veriliyor. DEDAŞ çalışanlarının şu ana kadar aldıkları aylık net maaş 10 bin 410 TL. Belirlenen asgari ücrete göre yeni maaşlarda sadece yüzde 10’luk bir artış olacağı söylendi. Çalışan 2 bin işçi birlikte hareket ederek özlük haklarının verilmesi, maaşların yükseltilmesi ve sendikaya üyelik hakkının verilmesini istedi. DEDAŞ İşçileri sendikaya üye olmak için imza kampanyası başlattı.

Şirket içerisinde ismini vermek istemeyen çalışan bir işçi, “haklarımız verilmiyor, asgari ücrete mahkûm ediliyoruz. Özlük haklarımızın hiç biri yok. Sendikaya üye bile olamıyoruz. Taleplerimizi ilettik cevap bekliyoruz” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuyla ilgili GAP illeri Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman’da DEDAŞ adına elektrik arıza, onarım ve bakım personeli olarak görev yapan emekçilerin, ağır ve tehlikeli iş statüsünde çalışmalarına rağmen hak ettikleri ücreti alamadıklarını belirtti.

‘İşçilerin talepleri’

DEDAŞ bünyesinde elektrik arıza, onarım ve bakım işlerini yapan işçilerin, Sendikaya üyelik, asgari ücrete yüzde 80 net ücret, yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği miktarda ücretin verilmesi, gece vardiyasına yüzde 15 ek ücret, ekip şefi farkı, 6 ayda bir maaş ikramiye, şoförlük için ek ücret, banka promosyonu, ramazan ve kurban bayramı promosyonu, mesai ücret artışı ve resmî tatil mesai ücreti, okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı, saha personeli yıpranma ek ücreti taleplerinde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.