DOLAR
32,5717
EURO
34,9981
ALTIN
2.460,27
BIST
9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
33°C
Batman
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C

“AĞALAR BAKAN ŞİMŞEK’TEN 2 FAKÜLTE BEKLİYOR”

Türkiye’nin en eğitimli ilçelerinden biri olan Batman Gercüş ilçesindeki vatandaşlar, yeni hükümetten ‘Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Mühendisliği’ fakültelerinin açılmasını istedi.

“AĞALAR BAKAN ŞİMŞEK’TEN 2 FAKÜLTE BEKLİYOR”
REKLAM ALANI
10.06.2023 14:48
366
A+
A-

Gercüş ilçesine 2 adet fakülte taleplerini dile getiren MHP İlçe Başkanı Yaşar Keskin, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Keskin yaptığı açıklamada; “Yeni kabinede Gercüş’lü hemşerimiz Ekonomi ve Maliye’den sorumlu Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’ten ihtiyacımız ve hakkımız olan ‘Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Mühendisliği’ fakültelerinin açılması konusunda destek bekliyoruz. Yıllardan beri ilçemizde bu eksikliği hissettik. İlçede birçok hizmetlerden yoksunuz. Bu dönemde Bakanımızın da olması münasebetiyle fakülte talebimizi tekrarlıyoruz. Bölgemizde üzüm, fıstık, ceviz ve birçok ziraat ürünü yetişmektedir. Ziraat Mühendisliği bizim için olmazsa olmazımızdır. Yine sağlık alanında da ilçemizdeki gençlerimizin yoğun bir talebi var. İlçemiz kozmopolittik olarakta 3 ilimizin ortasında kalıyor. Yeni Eğitim ve Öğretim döneminde Batman Üniversitesi rektörümüz Sayın Prof. Dr. İdris Demir’inde ilçemize sahiplenmesini bekliyoruz. Türkiye’nin en eğitimli ilçelerinden biri olmamıza rağmen halen bir fakültemiz yok. Eğer fakültelerimiz hizmete girerse, Dünyanın sayılı ilçeleri arasına gireriz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.