DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
32°C
Batman
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÜNİVERSİTE FESTİVALE HA ZIRLANIYOR

Dünyada yaşanan teknolojik ve bilişsel değişimlerin yakından takip edilerek bu konuda önemli çalışmaların yürütüldüğü Batman Üniversitesinde, ikincisi düzenlenecek Bilişim Festivali (IFEST2023) için gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindi.

ÜNİVERSİTE FESTİVALE HA ZIRLANIYOR
REKLAM ALANI
28.01.2023 14:13
255
A+
A-

Dünyada yaşanan teknolojik ve bilişsel değişimlerin yakından takip edilerek bu konuda önemli çalışmaların yürütüldüğü Batman Üniversitesinde, ikincisi düzenlenecek Bilişim Festivali (IFEST2023) için gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindi. 9-11 Şubat 2023 tarihleri arasında Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenlenecek festivale bilişim dünyasından önemli isimler katılacak.

Davos’tan Sonra İlk Kez Türkiye’de Relax&Flow Room Teknolojisi İle Terapi Uygulanacak

Fuar, kongre, konferans, çalıştay, akademi ve deneyap atölye çalışmalarının yapılacağı festivalde,  Tadej Slapnik, Martin Petric, Oliver Smykacz, Erol User, Devrim Danyal, Başak Burcu Yiğit, Prof. Dr. Levent Eraslan, Prof. Dr. Veysi İşler ve Hasan Mutlu gibi Türkiye’den ve Dünya’dan ağırlanacak önemli isimler tarafından panel ve seminerler düzenlenecek. Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan Siber Koza Merkezinin de açılışının gerçekleştirileceği festivalde ayrıca Davos’tan sonra Türkiye’de ilk kez Relax – Flow Room teknolojisi uygulamaları yapılacak.  Türkiye’den ve dünyadan bilişim uzmanlarının bir araya getirilmesinin hedeflendiği ve 20’den fazla firmanın stant açacakları festivalde, Kamu Bilişim Çalıştayında ele alınacak ortak sorunların Türksat, Ruijie, Trend Micro, Pelco, Schneider Electric, Hayat Kart, ASELSAN, F2 Network ve TÜBİTAK gibi önemli kurumlardan katılımcılar tarafından çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Dr. Hafzullah İş: “Festival Kapsamı Bir Önceki Yıla Göre Artırıldı”

Festivalin hazırlık süreçleri hakkında bilgiler veren Bilişim Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Hafzullah İş,  festival hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirterek festival kapsamının bir önceki yıla göre artırıldığını ifade etti. Bilişim alanına ilgi duyan herkesin festivalden istifade edebileceğini dile getiren Dr. Hafzullah İş, festivalden önemli çıktılar beklediklerini ifade etti.

Rektör Demir: “Uzun Soluklu, Altyapısı Sağlam ve Topluma Faydalı Projeler Üretmeye Devam Edeceğiz”

Festival hakkında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’den ve dünyadan önemli bilişim uzmanlarını böyle bir organizasyonda bir araya getirmenin üniversitemiz adına önemli bir kazanım olduğunu kaydetti. Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen her etkinliğin önceki etkinliklerden daha kapsamlı ve nitelikli olmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Rektör Demir, bu durumu üniversite olarak kapasitelerini ölçme ve sınırları zorlayarak daha iyisini yapabilme fırsatı olarak gördüklerini söyledi. Batman Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmaların niteliğinin arttığını ve daha görünür olmaya başladığını söyleyen Rektör Demir, bunun en önemli sebebinin her çalışmanın ileriye dönük ve uzun vadeli olarak tasarlanması olduğunun altını çizdi. Göreve geldiği günden itibaren düzenlenen büyük organizasyonların devamının gelmesinin bunun en büyük kanıtı olduğunu vurgulayan Rektör Demir,  uzun soluklu, altyapısı sağlam ve topluma faydalı projeler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Geçen yıl Batman Üniversitesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen ve bilim dünyasına 70’in üzerinde akademik bildirinin kazandırıldığı Uluslararası Bilişim Kongresi’ne bildiri kabulleri devam ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.