DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

TUVALLE HARİKA ESERLERE İMZA ATIYORLAR

Batman’da bir çoğunun akrilik boya ve tuvalle tanışmış olan lise öğrencileri tarafından yapılan resimler Batman Park AVM’nin giriş katında sergilendi. Öğrenciler tarafından satılacak resimlerin kazançlarının bir kısmı depremzede ailelere gönderilecek.

TUVALLE HARİKA ESERLERE İMZA ATIYORLAR
REKLAM ALANI
16.06.2023 14:23
196
A+
A-

SERGİ GELİRİNİN BİR KISMI DEPREMZEDELERE..

Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiye her yaştan insanlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler tarafından yapılan resimler serginin ardından satışa çıkarılacak. Elde edilen gelirin ise bir kısmı depremzede ailelere ayrılacak, diğer bir kısmı ise öğrencilerin sanatlarına devam edebilmeleri için kullanılacak.

Öğrencilerin çoğunluğunun köy okullarından geldiğini belirten Sosyal Bilimler Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Demiralp, “Batman Sosyal Bilimler Lisesi 10’uncu sınıf öğrencilerinin akrilik boya tekniğiyle oluşmuş sergimizdeyiz. Her bir çalışma bir birinden detaylı eserler. Öğrencilerimizin AVM içerisinde yapılan ilk resim sergisi. Birçok öğrencimiz ilk defa akrilik boyaya, tuvale değiyor. Köy okullarından gelen, daha önce hiç resim eğitimi almamış öğrencilerimizde var”dedi.

“ÇOĞU ÖĞRENCİMİZ  DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEN GELİYOR”

Öğrencilerin ilkin önyargıyla resim yapmaya başladıklarını kaydeden Demiralp, “Yapamıyoruz, yapamayacağız gibi söylemler vardı. Öğrencilerimizi sürekli olumlu şekilde telkin etmeye çalıştım. Onlarda sağ olsunlar bunun karşılığını çok güzel şekilde verdiler. Bu şekilde bir Avm sergisi ile taçlandırdık. Öğrencilerimizden çoğu dezavantajlı bölgelerden geliyor. Köy okullarından ve daha önce resim eğitimi almamış öğrenciler. Çoğunluğu şu anda okulumuzun pansiyonunda kalan öğrenciler. Hem malzeme tedariki hem de çalışma ortamı konusunda sıkıntı çekerlerken bu şekilde çalışma çıkartmaları bizce çok kıymetli” dedi.

“ÇOCUKLARINA KARŞI BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ”

Ailelerin çocuklarına karşı güvenlerinin arttığını ve bakış açılarının değiştiğini söyleyen Demiralp şöyle konuşu: “Velilerimizden çok olumlu tepkiler aldım. Çok sert, kimsenin yaklaşamayacağı velilere resim sanatı alanında öğrencilerimizin geliştirilmesi gerektiğini bahsettiğimizde velilerimiz durup acaba gerçekten öğrencimizin bir yeteneği var mı, bu yeteneği ne durumda diye düşündüler. Gelip sergiyi gören velilerimizde oldu. Çocuklarına karşı bakış açıları değişti.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.