DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

“Taleplerin neredeyse yarısını bitirdik”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, ‘Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın 9’ncusu Petrol mahallesinde gerçekleşti.

“Taleplerin neredeyse yarısını bitirdik”
REKLAM ALANI
07.09.2023 20:30
148
A+
A-

CAMİ VE TAZİYEVİ DUALARLA AÇILDI…

Petrol mahallesindeki Mame Oğlu Hasan Hazer taziye evinde yapılan mahalle buluşmasına Vali Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, Mahalle Muhtarı Felemez Oğuz ve mahalle sakinleri katıldı. Bekir Hazer Camii ve Mame Oğlu Hasan Hazer Taziyeevi’nin açılışı İl Müftüsü Nihat Kök tarafından okunan duanın ardından gerçekleştirildi. 10 ayda yapımı tamamlanan Cami ve taziye evinin yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi. Petrol Mahallesi ile ilgili slayt eşliğinde bilgilendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“KÖY ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Yaptığı köy ve mahalle ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canlap: “Köy ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz ama burada bir şeylerin iyi ve doğru anlaşılması lazım. Yani biz şu iddiada değiliz. ‘Köye gideriz’, ‘vatandaşların taleplerini alırız’, ‘bunun hepsini yapar, bitiririz.’ Ya da ‘mahalleye gideriz, mahallelinin ne ihtiyacı varsa hepsini yaparız’ demiyoruz. Bir kısım ihtiyaçlarınızı bu sene, bir kısım ihtiyaçlarınızı da önümüzdeki senenin programına alacağız. Yani bazı çalışmalar var önümüzdeki sene yapacağız. Bazıları da var, bu sene yapacağız. Köylerimizi ziyaret ettiğimiz zaman da, bir yıl içerisinde not aldığımız taleplerin neredeyse yarısını bitirmişiz. Ama yüzde 100’ü bitmez. Bazı işler için para lazım, zaman lazım. Belki 3 yılda da bitecek işler de var. Dolayısıyla da biraz da sabredeceğiz. Çünkü, işler belirli bir zaman ve program dâhilinde gerçekleşir. Bazen bizden köprü yapımı isteniyor. Bir köprünün maliyeti 4-5 milyon TL’dir. Bakın, köylerimize sıcak asfalt serimi yapıyoruz. Sathi kaplama asfalt yapmıyoruz, sıcak asfalt yapıyoruz” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU KULLANIMINDA YÜZDE 50 DÜŞÜŞ VAR”

Mahalle buluşmaları programında söz alan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, “Petrol mahallemiz, uyuşturucu konusunda şikayetin en az olduğu mahallelerinden biri. Uyuşturucu kullanımında insanlarımızın, hanımlarımızın, beyefendilerimizin bilmesinde fayda var; Batmanın genelinde istatistiki ve bilimsel verilere göre yüzde 50’ye yakın uyuşturucu kullanımında oranında düşüş var. Bu iyi bir şey” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.