DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KAYBEDEN KAYMAKAMLAR

31 Mart seçimleri Türkiye genelinde İktidarın halktan sağlam bir uyarı almasıyla sonuçlandı ve bu uyarının görünürdeki en önemli etkisi ekonomik neden kaynaklı gibi görünse de aslında diğer yönü ise Devlet kurumlarının yönetim şeklindeki başarısız performanslarıdır.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KAYBEDEN KAYMAKAMLAR
REKLAM ALANI
23.05.2024 10:24
6
A+
A-

31 Mart seçimleri Türkiye genelinde İktidarın halktan sağlam bir uyarı almasıyla sonuçlandı ve bu uyarının görünürdeki en önemli etkisi ekonomik neden kaynaklı gibi görünse de aslında diğer yönü ise Devlet kurumlarının yönetim şeklindeki başarısız performanslarıdır.

İstanbul’u ele alacak olursak bu seçimin iktidar açısından kayıp nedenlerinden birisi de sadece ilçe teşkilatlarının başarısı eksik yönlerinin dışında kamu hizmetini halka sunma yönündeki yetkileriyle Kaymakam’ların tutumları da seçim kaybına etken olduğu kaçınılmazdır.

İstanbul’un kazanılmış yerlerinin kaybında ilk sıra Çatalca ilçesine aittir. Ak Partili Mesut Üner’in çabası seçimi tekrar kazanmaya yetmedi, üstelik halk nazarında güven duyulan bir isim olmasına rağmen yerini CHP adayı Erhan Güzel’e kaptırdı.

Çatalca Kaymakamı birkaç yıldan beri ilçe’de görev yaptığını mercek altına alacak olursak, Cumhurbaşkanı Erdoğan çizgisinde bir performans gösterip göstermediğini ben bilemem, bu Ali Yerlikaya’nın işidir ama görünen o ki bol bol okul etkinlikleri, doğa manzaralı fotoğraf çekimleri ve 31 Mart seçimleri sonrası CHP’li Başkan Erhan Güzel ile program yoğunluğu sergisi izlenmektedir.

Halktan kopuk, tutuk ve donuk yapısı, kamu personellerine karşı üst perde emir verme eğilimi gibi tepki doğuran yönleri nedeniyle belki de Çatalca’da kamu hizmet kalitesinin yansımamasındaki en önemli aktördür. Sonuçta performansını ve liyakatını ölçecek olan ben değilim ama Ali Yerlikaya bakanın bir şekilde kamu düzeni sağlayıcı makamlarda oturan kişileri gözden geçirme dönemi gelmiştir diye düşünüyorum.

Çatalca Kaymakamı elbette bir kamu görevlisidir ve Kaymakamlık zor iiştir. Hele ki Fetö soruşturması geçirmiş bir kaymakam olarak o travmanın etkisinde zor iklimler yaşayan birini belki de taltif etmek amaçlı dinlendirmekte gerekmektedir. Bunun kararını da elbette ben verecek değilim. Haddimi bilirim, tıpkı her kaymakamın da haddini bilmesi gerektiği gibi.

Olay sadece koca istanbul’da bir çatalca meselesi değildir. Çatalca dosyası elbette incelenmeye devam edecek ama bir de Silivri var, Cumhur İttifakının kalesi haline gelmiş silivri’yi iktidar CHP’ye kaptırdı. Kartal ise bu seçim Banko kazanabilecek bir adayla girdi, ilçe teşkiatı muhteşem çalıştı ama yetmedi. Kamu düzeninde problem vardı çünkü. Büyükçekmece ve Avcılar ilçelerine ne demeli ? Peki ya Esenyurt…

Ali Yerlikaya’nın mutlaka bir planı vardır. Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler …

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.