DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Kamu Malına Zarar Verenlere Ciddi Yaptırımlar Var

Kamu Malına Zarar Verenlere Ciddi Yaptırımlar Var

KAMU MALINA ZARAR VERENLER KENDİ GELECEKLERİNİ DE KARARTIYOR

Kamu Malına Zarar Verenlere Ciddi Yaptırımlar Var
REKLAM ALANI
22.09.2023 10:58
123
A+
A-

Kamu Malına Zarar Verenlere Ciddi Yaptırımlar Var

KAMU MALINA ZARAR VERENLER KENDİ GELECEKLERİNİ DE KARARTIYOR

Batman Belediyesi, kamu malına zarar verenler hakkında hukuksal mücadelesini sürdürüyor. Batman Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü, kamu malına zarar veren vatandaşların adli/idari yaptırımlarla karşılaştığını hatırlattı.

Batman Belediyesi’nin milyarlarca TL’lik kamu yatırımı yaptığını ifade eden Batman Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü M. Emin Başar: “Daha önce rögar kapağı çalan bir şahıs hakkında Batman 5. Asliye Ceza Mahkemesine açtığımız davayı kazandık. Rögar kapağı çalan şahıs 3 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı” dedi.

Zaman zaman parklarda bulunan su fıskiye sistemlerinin, bankların, kamelyaların kırılarak yakıldığını, yine ışıklandırma sisteminin tahrip edildiğini, otobüs bekleme duraklarına ve otobüslerin koltuklarına bilerek zarar verildiğini kaydeden Batman Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Başar: “Kıymetli vatandaşlarımız, öz malına zarar veren şahıslara asla ama asla müsaade etmemelidir. Yaşı reşit olmayanların ceza almadığı gibi yanlış bir kamuoyu algısının tam tersine yaşı küçük olan vatandaşlar ve aileleri hakkında da adli/idari süreçler yürütülmekte ve zararlar tahsil edilmektedir. Batman Belediyesi’nin yaptığı tüm çalışmalar halkımızın vergileriyle yapılıyor. Vatandaşlarımızın vergileri ile yapılan hizmetlere zarar verenler adli ve idari süreçler sonunda ceza almakta ve bu cezalar ilgili şahısların sicillerine de işlenmektedir. Batmanlı hemşehrilerimizin vergileri ile yapılan hizmetlere zarar veren kişi veya kişiler, tespit edilmeleri halinde çok ağır maddi ve manevi yaptırımlarla karşılaşacaklardır” ifadelerinde bulundu.

Batman Belediyesi, kamu malına zarar veren kişi veya kişilerin Alo 153 Beyaz Masa hattına veya 112’ye ihbar edilmesi halinde gerekli tüm işlemlerin yapılacağını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.