DOLAR
32,3765
EURO
34,7849
ALTIN
2.432,74
BIST
9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Yemek Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu

BATMANLILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Yemek Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu
REKLAM ALANI
13.06.2023 14:58
190
A+
A-

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Batman 1. Yöresel Yemek Yarışması’ etkinliği düzenledi.

Atatürk Parkı’ndaki etkinlikte çocuklar için palyaço gösterisi, yüz boyama etkinliği, pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtımının yanı sıra folklor gösterisi ve Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirilirken alana gelen tüm vatandaşlara ücretsiz yemek ikramında bulunuldu.

3 erkek, 51 kadın olmak üzere toplamda 54 yarışmacının hünerlerini sergilediği yarışmada; şam börek, içli köfte, perde pilav, mumbar dolması, tırşik, analı-kızlı, havdel, çiğ börek, şimşimok, Koçer peyniri, taptap, gözleme, kuru dolma, sarma, türlü, Hasankeyf usulü Kresat, fırında güveç ve köfte gibi yemekler yer aldı.

5 kişiden oluşan jüri üyeleri, yarışmacıların yaptıkları yemekleri tadarak sunum, lezzet ve zorluk derecesi şeklinde 3 kategoride değerlendirerek puanlamada bulundu. Her yarışmacının birbirinden lezzetli yemek yaptığını belirten jüri üyeleri, farklı kategorilerde yüksek puan alan yarışmacıları açıkladı.

Yarışmada; birinciliği Tırşik yemeğiyle Saliha Erçin Kurtulmuş, ikinciliği Hevdel tatlısıyla Oğuz Oğuzhan alırken, üçüncülüğü ise Şam Börek yemeğiyle Birgül Oğurlu aldı. Yarışmada dereceye girenler tam, yarım ve çeyrek altıla ödüllendirilirken, 4 ve 5’inciliği alanlara ise çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmanın her yıl geleneksel hale getirileceğini belirten Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç: “Batman 1. Yöresel Yemek Yarışması etkinliğimizi ilk defa düzenledik. İlk 10 yarışmacıya çeşitli hediyeler veriyoruz. Yarışmacılar yöresel yemek yarışmamıza tarihi, kültürü ve yemekleriyle ön plana çıkmış bir şehir olan Batmanımızın yöresel tatları ile katıldılar. Yarışmacılar bu yarışmayla hem hünerlerini sergiledi hem de ilimizin gelişimine ve tanıtımına katkıda bulundular. İsmini daha önce hiç duymadığımız Taptap da yemeklerimiz arasında vardı ve çok beğenildi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.