DOLAR
32,5073
EURO
34,8975
ALTIN
2.433,11
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Yemek ihtiyacı olanların sayısı 5 bine ulaştı”

İhtiyaç sahipleri vatandaşlara dokunduklarını belirten Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, öğrencilere, hastalara, engellilere dokunarak çok geniş bir alanda faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

“Yemek ihtiyacı olanların sayısı 5 bine ulaştı”
REKLAM ALANI
25.09.2023 09:07
156
A+
A-

YILDA 2 BİN KONSERVE DAĞITILIYOR

Et dağıtımı, giyim yardımı gibi birçok alanda yardımlarının sürdüğünü kaydeden Kızılay Şube Başkanı Okçu, “Et dağıtımı yardımlarımız yıl boyunca devam ediyor. Yılda 2 binin üzerinde konserve dağıtıyoruz. Gıda kolisi dağıtımı ve yemek dağıtımı yapıyoruz. Batman’da yemek ihtiyacı olan kişilerin sayısı 5 bine ulaştı. Aşevi alanımız hizmete girdiğinde daha kapsamlı olarak yemek dağıtımı faaliyetimizi gerçekleştireceğiz. Kızılay kulüpleri kuruldu. Bu kollar sayesinde farkındalık açısından daha güzel çalışmalar yapılacak. Çevre çalışması, STK’lara ziyaretler, ilk yardım eğitimi, okul etkinlikleri gibi birçok faaliyetlerde bulunduk” diye konuştu.

“40 ÜLKEYE İNSANİ YARDIM GÖTÜRÜYORUZ”

Faaliyetlerinin sadece ulusal sınırlar içerisinde kalmadığını, yaklaşık 40 ülkeye insani yardım götürdüklerini kaydeden Okçu, “Bizim ilkelerimizden birisi de insanların dinine, rengine, insanların coğrafyasına bakmayız. Bizim burası için söylüyorum, Yezidi olmasına, Süryani olmasına bakmayız. Arap kökenli, Kürt, Türk kökenli olmasına hiç bakmayız. Onun için pek çok ülkeye yardım götürüyoruz. Suriye’nin İdlib bölgesinde her kampta binlerce briket yaptık. İdlib bölgesinde günde 150 bin adet ekmek dağıtıyoruz. Neredeyse bir şehre ekmek dağıtılıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra günde 600 depremzedeye yemek çıkardık. Bir kısım depremzedeye ev bulduk. Depremzedelere yönelik hem içeride hem mahallinde bir hayli yardımlarımız oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.