DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Sahada 1654 personel çalışıyoruz”

Sağanak yağışın getirdiği sel sonrası su basan ev ve iş yerleri ile çamur ve balçıkla dolan yolları 315 araç ve 1654 personel ile temizlemeye devam ettiklerin belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, komşu illerden sağlanan ekip ve ekipmanların da desteğiyle çalışmaları aralıksız yürüttüklerini kaydetti.

“Sahada 1654 personel çalışıyoruz”
REKLAM ALANI
23.11.2023 09:02
50
A+
A-

EN FAZLA ZARAR 3 MAHALLEDE YAŞANDI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Vali Yardımcıları Mustafa Caner Culukar ve Şükrü Alperen Göktaş ile birlikte Seyitler mahallesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Canalp, il genelinde 20 mahallede selden etkilenmiş konut ve işyerinin bulunduğu şeklinde ihbar aldıklarını ancak Seyitler, Karşıyaka ve Huzur mahallelerinde daha fazla hasarın yaşandığını ifade etti. Sel felaketinden en çok Seyitler mahallesinde hasar meydana geldiğini belirten Vali Canalp, konut ve işyerlerinin zemin katlarına dolan suları 19 vidanjör ve 113 motopompla boşaltmaya başladıklarını, belediye ekiplerinin de kaldırımları ve yolları temizlediğini kaydetti.

VEFA DESTEK GRUBU İŞBAŞINDA

Sel felaketinin izlerini silmek için pandemi döneminde büyük faydaları görülen Vefa Destek Gruplarının tekrar kurulduğunu ve alana sevk edildiğini belirten Vali Canalp, “Vefa Destek ekiplerimizi kurduk. İlk etapta SYDV, Belediye ve İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarda çalışan personellerimizi de bir hafta süreyle buradaki vefa gruplarımıza ev temizlikleri için alana çekeceğiz. Bu şekilde oluşturulan beşer kişilik ekipler halinde vatandaşlarımızın evlerinde biriken çamurları temizleyip, yıkayacağız. Çalışmaların hızlı yürütülebilmesi için 600 personel çalışmalara dahil edildi. Ayrıca vatandaşlarımıza kahvaltı, aynı zamanda iki öğün sıcak yemek dağıtımına başladık. Zarar tespit komisyonlarımız şu anda ev ev dolaşarak ne kadar zararları varsa bunların tespitlerini yapıyorlar. Nerede ne eksiklik varsa onlara da müdahale ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.