DOLAR
32,4563
EURO
34,8765
ALTIN
2.433,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Üzüm diyarında bağ bozumu festivali

Batman’ın Gercüş ilçesinde ‘2. Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’ yapıldı. Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle festivalde yapılması planlanan konser, eğlence ve müzik etkinlikleri iptal edildi.

Üzüm diyarında bağ bozumu festivali
REKLAM ALANI
17.10.2023 09:06
121
A+
A-

FESTİVALDE YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

Batman’ın üzümüyle meşhur Gercüş ilçesi görüntüsü, tadı ve aroması ile öne çıkan mezrone ile taifi üzümü, ikincisi düzenlenen festivalde coşkuyla tanıtıldı. Bağ Bozumu festival startına Gercüş ilçe girişindeki bağlarda verildi. Festivale Batman Valisi Ekrem Canalp, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı,  Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş,  Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçe kaymakam ve belediye başkanları vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara cevizli sucuk, pestil, pekmez şerbeti, yöresel dolma ve mezrona üzümü ikram edildi. Vali Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp ile beraber stantları gezerek, sergilenen organik ürünler ile ilgili bilgi aldı ve ikram edilen ürünlerden tattılar. Festivalde en iyi üzüm, pekmez yarışmaları, uçurtma şenliği, çocuk şenlikleri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“EĞLENCELERİ İPTAL ETTİK”

Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı festival içerisinde eğlence, müzik de dahil olmak üzere tamamını iptal ettiklerini belirten Vali Canalp, “Gazze’de yaşanmış olaylardan dolayı milletçe yüreğimiz acı içerisinde. Ama öbür taraftan, eğlence olan kısımları iptal ettik ama diğer kısımlarıyla festivalimize devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde bu şekilde festivaller yapılması köylülerimizin üretmiş oldukları bütün ürünlerini pazarlama imkanı oluyor. Bütün ilçelerimizde festival yapıyoruz. Aynı zamanda bu yıl inşallah da ilk defa olaraktan Batman merkezde bir gastronomi festivali yapacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.