DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

OKU! Bu 100 yıl ​senin…

OKU! Bu 100 yıl ​senin…
REKLAM ALANI
17.10.2023 09:02
134
A+
A-

Kitapseverlerin merakla beklediği Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 20 Ekim’de başlıyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim’e kadar sürecek fuar, edebiyat ve düşünce dünyasından ünlü isimleri ağırlayacak. 150 saygın yayınevinin katıldığı fuarın mottosu: “Oku! Bu 100 yıl senin…”

Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 20-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin birlikte düzenlediği organizasyona bu yıl 150 yayınevi katılıyor. On binlerce farklı esere ulaşma imkanı yakalayan Batmanlı kitapseverler, fuar süresince edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü isimle de bir araya gelecek.

KURULUŞ VE TÜRKİYE YÜZYILI

Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali hakkında açıklama yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlikler, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne denk geldiği için ayrıca büyük bir öneme sahip. Kitap Fuarı ve Festival, bu büyük coşku ve gururu 100. yıla yakışır şekilde yaşayabileceğimiz bir buluşma noktası olacak. Bu senenin mottosunu da Türkiye Yüzyılı vizyonundan hareketle, ‘Oku! Bu 100 yıl senin’ olarak belirledik” dedi.

.​FUAR ALANINA ÜCRETSİZ SERVİS

Demografik açıdan Batman’ın genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Vali Canalp, “Gençlerin kitapla buluşmasını önemsiyoruz ve bu etkinlik onları kitaplarla bir araya getiriyor. Şehrimizdeki tüm öğrencileri mektupla fuara davet ettik. Kitaba ulaşmalarının önünde hiçbir engel yok. Şehir merkezine uzakta olanlar dahil tüm öğrencilerimiz için okullardan fuar alanına servisler kalkacak” diye konuştu.

2 MİLYON LİRALIK HEDİYE ÇEKİ

Ücretsiz kitap alabilmeleri için öğrencilere dağıtılan hediye çeki uygulamasının da gelenekselleştiğini hatırlatan Canalp şöyle devam etti: “Bu yıl toplam 2 milyon TL değerinde 50’şer TL’lik 40 bin adet hediye çeki dağıtıyoruz. Çocuklarımız istedikleri kitabı bu çeklerle alabilecek. Evlatlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ve onlardan tek isteğimiz var, okumaları.”

10 GÜN BOYUNCA YAZAR AKINI

150 yayınevinin katıldığı 10 günlük fuar süresince edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından birçok önemli isim Batman’a gelecek. Yalvaç Ural, İhsan Süreyya Sırma, Nurullah Genç, Beyazıt Akman, Hatice Kübra Tongar, Ali Emre, Nedim Şener ve Hulki Cevizoğlu konuk yazarlar arasında. MasterChef Türkiye’nin sevilen jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya da organizasyon kapsamında Batmanlılarla bir araya gelecek. Rafadan Tayfa ekibi ve YouTube’un Sertaç Abisi Sertaç Güngör de gösterileriyle çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.