DOLAR
32,5765
EURO
34,8994
ALTIN
2.435,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
30°C
Batman
30°C
Açık
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C

SPOR DERNEKLERİ, KULÜP OLARAK GENÇLİĞE BAĞLANDI

Batman’da daha önce Spor kulübü ve Derneği olarak geçen bütün Sivil Toplum kuruluşları, ‘Spor Kulübü’ unvanıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlandı.

SPOR DERNEKLERİ, KULÜP OLARAK GENÇLİĞE BAĞLANDI
REKLAM ALANI
24.12.2022 16:36
298
A+
A-

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik ve Kültür Evindeki konferans salonunda kulüp başkanları ve yöneticileriyle yapılan toplantıda, il Müdürlüğündeki yeni süreçleri hakkında bilgi verildi.

“93 DERNEK, KULÜP OLACAK”

Toplantıda söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “İlk etapta İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğünden bizlere 93 kulüp ismi eldi. 26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları kanunu kapsamında nevi spor kulübü olan dernekler, dernekler statüsünden çıkarılarak Spor Kulübü-Spor Anonim Şirketi statüsüne geçirilmiştir. Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren derneklerle de tescili olan spor kulüplerin 3 ay içinde fiziki ve elektronik devir teslim işlemleri yapılarak Bakanlığımız uhdesine geçirilmiştir. Kurum olarak spor ailemiz her zaman olduğu gibi kulüp bazında da büyümüştür. Amacımız birlikte başarılı ve güzel işlere imza atmaktır. Açık ve kapalı spor tesisleri bakımından hiçbir sıkıntımız yok. Kısa zamanda personellerimizin desteğiyle yasal prosedürü de bitireceğine eminim. Şimdiden hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

“GEÇİŞ SÜRECİ ANLATILDI”

İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in ardından söz alan Kulüplerden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Polat; “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonların Kanunun; Geçici Maddenin 1 (5) inci bendinde “ Spor Kulüpleri ve üst kuruluşları, bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir yıl içinde tüzükleri ile idari ve mali yapılarını bu kanun hükümlerine uygun hali getirir. Bu süre içinde uygunluğunu sağlayamayanlara altı aya kadar ek süre verilebilir. Buna rağmen uygunluğunu sağlayamayanların Bakanlık nezdindeki tescilleri iptal edilir.”  Bu kapsamda ilimizdeki tüm spor kulüpleri, üst kuruluşlar ve Spor Anonim Şirketleri kanun yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren 26 Ekim 2023 tarihine kadar tüzük, idare ve mali yapılarını bu kanun kapsamında uygun hale getirmeleri zorunludur. İlimizde faaliyet gösteren Spor Kulüpleri-Spor Anonim Şirketleri ve Üst kuruşların bundan sonraki iş ve işlemleri İl Müdürlüğümüz tarafından yürütüleceği, işlemlerin planlı, kontrollü ve sağlıklı yürütülmesi için, Kulüp Tescili, İsim değişikliği ve kulüp işlemleri ile ilgili diğer işlemlerin ekte gönderilen yönerge ve evrakların dikkate alınarak yapılması gerekmektedir. Ekip olarak sizlere hizmet etmeye hazırız. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. Yapılan açıklama ve teknik bilgilendirmelerin ardından kulüplerin geçiş süreciyle ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personellerinden Okan Cihan, brifing şeklînde kulüp yetkililerini bilgilendirdi. Toplantıya ASKF Başkanı Mahmut Akyol, Kulüp Başkanları ve yöneticileri katılım sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.