DOLAR
32,3802
EURO
34,7722
ALTIN
2.440,28
BIST
9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

DEM PARTİ BATMAN ADAYLARI HALKLA BULUŞTU

DEM PARTİ BATMAN ADAYLARI HALKLA BULUŞTU
REKLAM ALANI
07.02.2024 22:16
30
A+
A-

“31 MART SEÇİMLERİNE HAZIRIZ”

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, DEM Parti Batman Belediye Başkan adayları kentte halkla buluştu. Kıra Dağı mevkisinde yapılan buluşma, ardından kent merkezine doğru gerçekleştirilen araç konvoyuyla renklendi. Dörtyol Kavşağı’nda partililerle bir araya gelen adaylar, seçmenlerine birlik beraberlik mesajları verdi.

“BİZ BİR SEÇİM PARTİSİ DEĞİL, ÇÖZÜM PARTİSİYİZ”

Burada partililere seslenen Belediye eş başkan adayı Av. Mehdi Öztüzün, “  Biz üç dille belediyeyi yöneteceğiz.  Arap, Türk ve Kürt arkadaşlarımız var. Biz bu yeni yaşamı beraber inşa edeceğiz. Değerli halkımız, değerli Batman halkı, bizler demokratik ulus felsefesiyle halkların beraber yaşamını inşa etmeye geldik.  Ben Kürt sorunu demiyorum, Kürt-Türk ilişkileri yara aldı. Emperiyal güçlerin bu halklar üzerine, Kürdü-Türk’ü birbirine düşmanlaştırmak üzerine oynanan oyunları boşa çıkaran bir güç var. Bu ülke Kürdü, Türk’ü ve Arabıyla bir birimize mecburuz. Elin okyanus ötesindeki planlarına biz hayır diyeceğiz. Biz bir seçim partisi değiliz, biz çözüm partisiyiz. Bizim bir derdimiz var; yoksul halk çocukları ölüyor. Yoksul halkımız, ülkenin yüzde 95’i birbirine düşmanlaştırılıyor.  Biz kutuplaşma siyasetine de karşı durarak geldik. Bizim kimseyle kavga değil, bizim inşa etme derdimiz var. Bu inşayı yaparken de  tüm kurumlarla, tüm oluşumlarla ortaklaşmaya hazırız. Bugün bu ülke dışında bizim yaşama şansımız yok. Bu ülkeyi ya beraberce cennete çeviririz, ya da herkes kaybedecek” dedi.

Belediye eşbaşkan adayı Gülistan Sönük ise, “ Biz beraberce bir seçim süreci atlattık. Bu seçim dünya siyaseti tarihinde bir örnek oldu.  Biz tüm dünyaya demokrasi ve birlik -beraberlik dersi veriyoruz.  Siz çok değerli ve kıymetlisiniz. Biz sizin için ne yaparsak biliyoruz ki eksik kalacak. Ama biz burada söz veriyoruz ki, bizim amacımız sizlere layık olmak” dedi.

DEM Parti Batman’ın il, ilçe ve belde belediye eşbaşkan adayları şu şekilde:

– Batman Belediye Eş Başkan Adayları: Mehdi Öztüzün, Gülistan Sönük

– Batman-Balpınar Belediye Başkan Adayı: Osman Ekinci

– Kozluk Belediye Eş Başkan Adayları: Hülya Öztekin, Mehmet Raşit Haşimi

– Gercüş Belediye Eş Başkan Adayları: Adile Üner, Yılmaz Aslan

– Beşiri Belediye Eş Başkan Adayları: Merve Evren, Akif İnan

– Hasankeyf Belediye Eş Başkan Adayları: Zozan Şimşek, Mecit Tokdemir

– Sason Belediye Eş Başkan Adayı: Saadet Acet

– Beşiri-İkiköprü Belediye Eş Başkan Adayları: Celile Yıldız, İbrahim Karabulut

– Kozluk-Bekirhan Belediye Eş Başkan Adayı: Gurbet Bozyiğit

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.