DOLAR
32,3786
EURO
34,7343
ALTIN
2.428,12
BIST
9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

MARDİN’DE SİYASİ ANJİYO SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

MARDİN’DE SİYASİ ANJİYO SONUÇ VERMEYE BAŞLADI
REKLAM ALANI
05.10.2023 10:40
104
A+
A-

Siyasi analiz yaptığınızda ve bunu gerçeklikler üzerinde objektif bir şekilde fark ettiğinizde, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç,Muhammed Adak, İl Başkanı Vahap Alma ve Mardin Valisi / Büyükşehir Belediye Başkan V. Tuncay Akkoyun’un günler süren kısa ama hızlı operasyonlarıyla kemikleşmiş ve tekel altına alınmış kasıtlı sorunların, hizmete engel, kirli feodal yapının güçlendirilmesi, halktan uzak ve adaletten uzak çalışma sistemlerinin yarattığı faciaların nasıl önüne geçtiklerini daha net anlayacaksınız.

14-28 Mayıs seçimleri Mardin’in kurtuluşu olarak tarihteki yerini aldı. Siyaseti tekel altına almış yapıların bir anda bertaraf edilişi, siyasi figür haline gelmiş ve sanki toplum kaderinin kendilerine bağlı olduğu izlenimi oyununu yaratanların devre dışı kaldıkları, yaptıkları para siyaseti kirliliği ile toplumda suni yer edinen isimlerin sudan çıkmış balığa dönme halleri, aşiret lideri, kanaat önderi gibi yaftalamalar ile kendilerine siyasi mekanizma içerisinde yer edinmeye çalışanların oyunlarının bozulması gibi daha onlarca hizmete engel siyasi engel önemli ölçüde bertaraf edildi ve TÜRKİYE YÜZYILI MARDİN’DE BAŞLADI…

Bu bir devrimdir ama sonuç değildir. Sonucun zafer ile taçlanması için yapılan siyasi anjiyonun tedavi sürecinin sağlıklı işlemesi ve 31 Mart 2024 seçimlerinin sağlıklı ve ahlaklı isimlerle kazanılması ile kalıcılık kazanacaktır.

Milletvekili Faruk Kılıç’ın il başkanlığı döneminden beri yoğun yıpratılması ve kendi kemik kadrosu tarafından kumpaslara uğramasına rağmen dirayeti ve taktiksel stratejisi ile 1 vekil bile çıkarması zor görünen Mardin’de 2 Vekil ile kazanım sağlaması devrimin ayak seslerinden birisiydi. Bu zaferde Eski Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın kendini kalkan edişini unutmamak ve hakkını vermek gerektiğini ise altını çizerek ifade etmek gerekir. 14 – 28 Mayıs seçimleri Ak Parti görünümlü kişilere ve parti içi kumpasçılara rağmen kazanıldı.

Türkiye’nin Yüzyılı sürecinin başlamasıyla birlikte Mardin’de siyasi objelere dikkat edilmesi gerekiyordu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizgisini ve emanetini koruyacak nitelikte bir Kaptan yani İl Başkanı gerekiyordu. Demokrat yapısı, insani ve toplumsal ahlak yapısı, zeka ve tevazu donatısına sahip biri artık Mardin siyasetinin kaptanlığını üstlenmesi gerekiyordu ve o isim uzun yıllardan beri bulunamamıştı. Nihayet 14 -28 Mayıs seçimlerinden sonra Faruk Kılıç’ın Meclise gitmesiyle kendisinden sonra emanet edilecek bahsettiğim isim Vahap Alma nihayet göreve getirildi. Vahap Alma kaptan koltuğunda rotayı, ahlaka ve cesarete doğru çevirmesiyle Türkiye Yüzyılı geçtiğimiz gün halkın gönlünü ferahlatan bir yönetim kadrosuyla alandaki yerini aldı.

ULAŞILABİLİR – TARTIŞILABİLİR- ÇALIŞILABİLİR VE CESUR BİR VALİ GEREKİYORDU

Devlet şerefini ve siyasi kaderi asil bir ruh idare edebilir. Geçmiş dönem aksaklıkların ve bugün yaşanan faciaların temelinde yolsuzluk ve insani ahlak düşüklüğüne sebep olan idarecilerin katkıları. Bu idarecilerin niteliksiz ve kirli niyetli iş birlikçi kadroları çemberlerinde barındırmaları belki de kangren oluş sebepleri arasında ilk sırada yer almaktaydı. Vali Mahmut Demirtaş’ın bu yapılarla verdiği mücadele maalesef kolay olmadığı gibi dönemin en kirli ve niteliksiz siyasi kadrolarıyla birlikte çalışmak zorunda kalması bu temizleme hareketinde çok kolay olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atamasıyla birlikte belki de Mardin’de sadece siyasi kaderin değil, insani ahlak yaşamının da değişimine öncülük edecek bir isim Vali ve Kayyum olarak göreve getirildi. Bu isim Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’dur.

Şu saatten sonra en zor görev Vali Tuncay Akkoyun’a düştü. Kapısında Rüşvet alanda verende mel’un dur tabelası yazıp da, o tabelaya uygun olmayan kumpaslar çeviren bir şehirde düzen oturtmak çok kolay olmayacak elbette.

Çarpık kentleşmeye sebep olan, imar ruhsat gibi dalavere iş ve işlemlerin kronik ve muamma dolu sistemleri düzene sokmak kolay olmayacak elbette.

Binlerce yıllık tarihe ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim şehrin can çekişmesine engel olup, o şehri yeniden diriltmek kolay olmayacak elbette.

Kutuplaşmış siyasi tekelin altında, bölünmüşlük takımları oluşturan bürokrasiye devlet edebini yeniden işlemek elbette kolay olmayacak.

Kendisini Erdoğan dostu olarak tanıtan sözde iş adamlarından, arkamda binlerce oy var safsatası ile kendilerine aşiret ya da kanaat önderi yaftası yapıştırıp memlekete kum tanesi kadar hizmet etmemiş boy göstericilerden arınmak elbette kolay olmayacak.

Şehir eşkıyalarının boy gösterdiği, pavyon kültürünün geliştirildiği, ahlak erozyonunun taş duvarlar içinde boy gösterdiği açık hava müzesi Mardin’i özüne yeniden kavuşturmak elbette kolay olmayacak.

Ayakların baş, başların ayak olduğu bir şehirde ülke kaderini bile değiştirecek devrimleri gerçekleştirmek elbette kolay olmayacak ama bu noktada umutların yeşermesine hatta ağaçların çiçek açmasına sebep olacak güçlü karakterli, nitelikli, entelektüel ve cesur bir isim olan Tuncay Akkoyun tüm bu sorunlara neşter atacak bir cerrah olacağına dair izlenim tamamen halk arasında kabul gördü ve Mardin artık şahlanma dönemine BİSMİLLAH dedi.

MARDİN’DE DEV BİR KADRO KURULDU…

Faruk Kılıç, Muhammed Adak, Vahap Alma ve tüm kalbiyle Mardin çalışan Bakan Vedat Işıkhan’ın tarihte eşine az rastlanan uyumlu birliktelikleri, İl Yönetiminde yeni kadroların güven veren isimleri, yetmez ama ilçe teşkilatlarında yapılan değişimler ( Umarım geri kalan ilçeler de aynı kalite ile yer değiştirir biran önce ) bunlar siyasi arenadaki kalkanlardır. Kısacası çakala çukala yer kalmadı.

Devlet şerefini koruyan kademede ise muhteşem bir isim tüm varlığını ortaya koydu. O isim Vali Tuncay Akkoyun’dur.

Buraya kadar her şey tamam. Muhteşem bir ekip ve uyumlu , ahlaklı bir kadro. Yeter mi ? elbette yetmez… Kızıltepe ve Nusaybin başta olmak üzere ivedilikle siyasi kadroların değişmesi ve hem kayyum, hem de ilçe bürokrasisinin tıpkı yukarıda yazılı isimler niteliğinde acil bir rehabilite edilmesi şarttır, hayatidir ve mutlak zaferin en önemli meselesidir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 7 EKİM KONGRESİNDE SEÇİM STARTI VERECEK

Mardin , tarihindeki en önemli sürece girdi. 31 Mart seçimleri bu şehrin kalkınmasında ve ayrıca ideolojik tuzakların son bulması adına yaşayacağı en önemli seçimdir. Toplumsal birleşime hazırdır Mardin. Vekilinden il başkanına, Valisinden , şehir sevdalılarına kadar herkes bu maça hazır ve zafer Mardin’in olacak. Derdi Vatan olan, Derdi Millet olan her ahlak taşıyıcısının kollektif yapıda yer almasına dair zemin hazır durumda. Mardin’de bu kutsal yolculukta Büyükşehir Belediyesini alacak ve hakkıyla görevini yerine getirecek yüzlerce isim vardır. Her yiğidin gönlünde yatan bir isim de vardır. Benim gönlüm bu seçimde 2 isim arasında git gel yapıyor. Vali Tuncay Akkoyun ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin …

Tarihimiz boyunca yakaladığımız en önemli süreçteyiz. SANA SÖZ MARDİN, HER ŞEY ÖZÜNE DÖNECEK…

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.