DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“İnşaat işçilerine yıpranma payı verilsin”

İnşaat işçilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, ağır ve yıpratıcı şartlar altında çalışan inşaat işçilerine yıpranma payı verilmesi gerektiğini belirtti.

“İnşaat işçilerine yıpranma payı verilsin”
REKLAM ALANI
12.10.2023 09:01
151
A+
A-

HÜDA PAR’lı Durmaz ve beraberindeki heyet, zor ve ağır şartlar altında çalışan inşaat işçilerini ziyaret edip işçilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi. Ziyarette Durmaz, inşaatlarda çalışan işçileri ziyaret ederek yaşanan zor süreçte parti olarak işçi, emekçi ve dar gelirlilerin yanında bulunduklarını söyledi. Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden inşaat işçileri, çalışma şartlarının daha iyi olması gerektiğini belirtti.  Çalışmaları kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretler yaptıklarını belirten Durmaz, “HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kimi zaman tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederken kimi zamanda atölye ve sanayilerde çalışan tamircileri ziyaret ediyoruz. Bu sefer ki durağımız ise, sabahın erken saatlerinde kalkarak inşaatlarda çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimizin çalıştıkları inşaatlardı. İnşaat işçisi kardeşlerimiz zor şartlar altında, beden güçleriyle çalışıyorlar. İnşaat işçisi kardeşlerimizin çalışma şartları iyileştirilmelidir. Malum her biri ev, aile geçindiriyor. Ancak kimi zaman düzenli çalışamadıkları için geçimlerini sağlamada zorlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“İNŞAAT İŞÇİLERİMİZİN YANLARINDAYIZ”

İnşaat işçileri için yıpranma payı konusunun ilgili kişi ve kurumlar tarafından konuşulması gerektiğini vurgulayan Durmaz, “İnşaat işçilerinin bizden beklentileri, erken emekli olabilmeleri için kendilerine yıpranma payı verilmesiydi. Malum inşaat işçileri çok ağır şartlarda çalışan bireylerdir. Bedenen ağır, yıpratıcı ve tehlikeli işlerde çalışmaktalar. İş kazalarında en yüksek ölüm oranı inşaat sektöründe görülmektedir. Bu yüzden iyi bir düzenlemeyle bu kardeşlerimizin beklentileri karşılanmalı ve inşaat işçilerine yıpranma payı verilmelidir. Bizler de inşaat işçisi kardeşlerimizin bu uğraşlarında yanlarında olacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.