DOLAR
32,3836
EURO
34,7740
ALTIN
2.435,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

AMATÖR HAFTASI KUTLANDI

Her yıl 08-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Haftası’ Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Spor Salonunda kutlandı.

AMATÖR HAFTASI KUTLANDI
REKLAM ALANI
15.10.2023 09:34
73
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftasına kentin bütün spor bileşenleri katılım sağladı.

“SPORLA FARKINDALIK YARATILMALI”

19 Mayıs Spor Salonunda yapılan Amatör Haftası etkinliklerinde söz alan ASKF Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol; “Batman’da futbolun dışında bütün branşlarda, düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması sağlanmalıdır. Yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanmalıdır. ASKF olarak her zaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle koordineli çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. Başkan Akyol, ayrıca, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilmesi, bu etkinlikler ile her yerde spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

“SPORUN MARKA ŞEHRİ OLACAĞIZ’’

Batman’da her yıl ‘Amatör Haftasını’ düzenli olarak kutladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kentin sporda marka şehir olması için sporun bütün dinamikleriyle koordineli çalıştıklarını ve başarının birlikte geldiğini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasını, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Bu amaç içinde amatör spor kulüplerine her türlü desteği veriyor, geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Spor yapan bir toplum olarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Bütün tesisleri hep birlikte dolduracağız. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı spor yapan bir kent olacağız. 7’den 70’e günlük yaşamının bir kısmını sporla geçiren, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm toplumun spora erişimini sağlayacağız. Her branşta, her alanda hem şampiyonlar yetiştireceğiz. Hem de spor yapan bir toplum olarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Amatör Spor haftasına Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in yanı sıra, ASKF Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Polat, Kulüp Başkanları, antrenörler ve sporcular katılım sağladı. Haber; Osman SEYREK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.