DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

SU KAYIPLARI İÇİN ÖZEL EKİP

Batman Belediyesi, uzun yıllar önce yeraltına döşenen fakat işlevselliğini yitiren altyapıdan kaynaklanan su kaybını önlemek amacıyla tarama çalışmalarına başladı.

SU KAYIPLARI İÇİN ÖZEL EKİP
REKLAM ALANI
25.09.2023 20:47
136
A+
A-

Batman Belediyesi: “850 bin nüfusa yetebilecek kadar su arz ediliyor ancak 470 bin nüfusa yetebilecek suda azalma yaşanıyor. Bunun çözümü için özel ekip ve ekipmanlarımız hazır” ifadelerinde bulundu.

Batman’ın en eski, asbestli boruların döşendiği alanlarda su kaybının büyük miktarda olduğunu ifade eden Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, kayıp su kaçakları için bu konuda deneyimli özel bir şirketle görüşme yapıldığı belirtti.

Yıllar önce yeraltına döşenen ve işlevselliğini yitiren ve su sızdıran borulardan dolayı kayıp kaçak su tespitinin yer üstünden mümkün olmadığını dile getiren BASKİ yetkilileri: “Özel ekip, ekipmanlarla ve özel cihazlarla yer altında bulunan kayıp su kaçaklarını tespit etmeye başladık. Bu çalışmayla her mahallemizdeki sokakları santim santim gezerek su kayıplarının olup olmadığını tespit edeceğiz. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının ardından büyükten küçüğe sıralayarak yeraltındaki büyük kayıplara neden olan boruların değiştirilmesi ile kayıp su kaçağımızı büyük oranda azaltmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.