DOLAR
32,5535
EURO
34,9719
ALTIN
2.448,51
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
33°C
Batman
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
22°C

BİLİM TEKNİK KOLEJİ, 7 YILDIR HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün son 7 yıldan bu yana Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Halk Oyunları Yarışmalarında, Bilim Teknik Koleji gençler ekibi, 7 yıldır il şampiyonluğunu kimseye kaptırmıyor.

BİLİM TEKNİK KOLEJİ, 7 YILDIR HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU
REKLAM ALANI
27.03.2023 12:47
228
A+
A-

İl Şampiyonluğunun yanı sıra Grup ve Türkiye finallerinde de sayısız başarıya imza atan Bilim Teknik Koleji Halk Oyunları ekibi, 2022-2023 sezonunda gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti. Ekibin eğitmenleri Yunus Balam ve Rıdvan Tükmeci yörenin güçlü ve zor oyunlarıyla yarışmalara katıldıklarını, bu yıl ise Türkiye şampiyonluğu beklediklerini söylediler.


“HALK OYUNLARI BİR KÜLTÜRDÜR”
Halk Oyunlarının bir kültür olduğunu belirten Bilim Teknik Koleji Müdürü Ahmet Arğun, başarılarının tesadüf olmadığını bunun disiplinli ve programlı çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Okul Müdürü Arğun; “Okul olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Halk Oyunları okulumuz ile özdeşleşmiş gibi. Gençlerimize halk oyunlarını sevdirmek için oluşturduğumuz ekibimiz tecrübeli eğitmenlerimiz Yunus balam ve Rıdvan Tükmeci’nin desteğiyle il, bölge ve Türkiye dereceleri alıyor. Allah’ın izniyle bu yıl Türkiye şampiyonluğu kupasını ilimize getireceğiz. Bunun için ekibimiz canla başla çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.