DOLAR
32,5216
EURO
34,9599
ALTIN
2.438,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

MİDYAT’TA LİYAKAT FARKI

MİDYAT’TA LİYAKAT FARKI
REKLAM ALANI
06.09.2023 12:43
158
A+
A-

Tarih, Kültür, Medeniyet ve Turizm şehri Mardin’in Tarihi bölümü olan Artuklu yani Eski Mardin’in bakımsızlık ve kargaşa içerikli halinin, köhneyen ve tahrip olan yapısının içler acısı hali günden güne ağırlaşarak devam etmekte ve bir tarihin, medeniyetlere başkentlik yapan özelliklerle dolu alanın özellik yitirişini ciğerlerimiz parçalanarak izlerken, Turizm alanında atağa çıkan Midyat’ın günden güne parlayan yıldızını izlemek acımızı bir nebze bile olsa dindirmektedir.

Midyat liyakatla kurtuldu ve Midyat Liyakat ile kendini buldu. Bu meseleye part olarak bakmak büyük hata olur. Ak Parti iktidarına mensup Veysi Şahin’in Belediye Başkanlığı vizyonundaki liyakat tarih kenti Midyat’ı Turizm öncüsü ve alan lideri yapmaya yetti.

Bilinçli ve deneyimli isimler hangi görüşe sahip olursa olsunlar hakettikleri yerde görev almalılar. Aksi halde Eski Mardin’in başına gelenler, Midyat ve diğer özellikli ilçelerinde başına gelebilir.

Veysi Şahin bölgenin önemli isimlerinden ve büyük ailelerinden birisidir. Feodal yapı ile değil, bilim ahlakı ve İnsani ahlak üzerinde hareket eden bir yaşam geçmişine sahiptir.

İnşaat Mühendisi, Dünya’yı gezen, bilime ve eğitime önem veren ve bunların dışında şehrin tamamına hakim olma konusunda sahada çalışmış geçmiş dönem Milletvekilidir. Siyaset, Bürokrasi, İş Dünyası ve Sosyal yaşam yönetim becerisi bu denli yüksek birisinin, şimdi de Belediye Başkanlığı yapıyor olması elbette Midyat’ın şahlanması demek olacaktır.

Kurduğu sempatik ilişkilerle geniş bir taban oluşturan Veysi Şahin bölge ve Türkiye vizyonu için önemli bir örnektir.

Ak Parti kongre sürecine girdi. Gerek İl İlçe Başkanlıkları, Gerek Belediye Başkanlıkları, Gerek Parti kademeleri ve Meclis üyelikleri belirlemelerinde son dönemlerde yapılan hatalı atamalar ve para siyasetinin oluşmasına neden olan açıklar devam ederse vay memleketin haline.

Eğer aynı liyakatsız kişiler üzerinde hizmet etme devamı altında köhneyen yapıya maşalık yapılacaksa vay milletimizin haline.

Eğer Liyakat ve Tecrübeye yine önem verilmeyecekse, o zaman Mardin HDP’ye hayırlı olsun diyelim ve yerimizde oturup olan biteni seyretmeye devam edelim.

Köprüden önce son çıkıştayız. Mardin siyasetinin, sanayi gelişiminin, kültür ataklarının, vizyon şahlanmasının gerçekleşmesi ve bu konuda Veysi Şahin gibi deneyimli ve liyakatlı isimlerin siyaset hocalığı alanında meydana çıkması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.