DOLAR
32,4017
EURO
34,7994
ALTIN
2.429,50
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“668 Ton lastik ekonomiye kazandırıldı”

Batman Belediyesi tarafından Bayındır mahallesinde yapılan Atık Getirme Merkezinin açılışını gerçekleştiren Vali Ekrem Canalp, sıfır atık projesi devletin çevreye olan yaklaşımın net bir göstergesi olduğunu ifade etti.

“668 Ton lastik ekonomiye kazandırıldı”
REKLAM ALANI
02.02.2024 09:17
3
A+
A-

2019 Yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında ve Bakanlığın verdiği hibe ile 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Batman Belediyesi tarafından kente kazandırıldı. Merkezin açılışında konuşan Vali Canalp, “Batman ilinde 3 bin 340 adet atık kumbaramız var. Atıkların ayrıştırılmasına imkan sağlayan atık kumbaramız var. Atıkların bize yıllık olarak sağlamış oldukları geri dönüşüm, 1 yılda 20 bin ton ambalajdır. Bunun karşılığı da bin 140 ağaçtır. 102 ton tekstil atığı geri dönüşüme tabi tutulmaktadır. Bu da yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerindeki suyun kirlenmekten ve kullanımından kurtarılması demektir. 668 ton lastik geri toplanıp ekonomiye dönüştürülmüştür. Bu da 443 ton karbondioksitin atmosfere salımının önüne geçilmesi anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.