DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

MEHMET SİNCAR ANILDI

Batman’da 4 Eylül 1993’te partisinin İl Örgütü yöneticisi Metin Özdemir ile birlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar katledildiği yerde anıldı.

MEHMET SİNCAR ANILDI
REKLAM ALANI
04.09.2023 20:04
192
A+
A-

Çarşı Mahallesi’nde bulunan Elma Sokağı’nda yapılan anmaya, Sincar’ın ailesi, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Zeynep Oduncu,  Ömer Faruk Gergerlioğlu, TJA, Barış Anneleri Meclisi, görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti İl Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLYONLAR MÜCADELEYİ YÜKSELTİ

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Mehmet Sincar’in eşi Cihan Sincar, katillerin aklanmaya çalışıldığını belirterek; “Fedakâr ruha sahip Mehmet ve arkadaşları mücadele ederken şehit düştüler. Aradan geçen 30 yılda on binlerce hatta milyonlarca kişi Mehmetlerin yolunda mücadeleyi yükselti. Katilerden hesap sorana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. Ömer Faruk Gergerlioglu ise; “Bu halk demokrasi istiyordu. Bu talebi dile getiren milletvekilini katlettiler. Burada 30 yıl önce bir cinayet işlendi ve yaralılar vardı. Apaçık çarşının ortasında bir cinayet işlendi. Faili meçhullerin kenti Batman’da bir cinayet daha işlendi. Bu cinayetin sonucu zaman aşımı ile karşı karşıya kalma oldu. Kirli ve karanlık ellerin olduğu apaçık ortada, adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu cinayetlerin peşini asla bırakmayacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından cinayetin işlendiği yere karanfil bırakıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.