DOLAR
32,4042
EURO
34,8052
ALTIN
2.433,61
BIST
9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Eğitimciler Cemiyeti, Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdi

Batman ilimiz genelinde yüz yetmiş bini aşkın öğrenci ve on bine yakın öğretmen için 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı sona ermiş olup yaz tatili süreci başlamıştır.

Eğitimciler Cemiyeti, Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdi
REKLAM ALANI
19.06.2023 18:30
259
A+
A-

Uzun ve de zahmetli bir maratonun ardından başlayan bu yaz tatilini, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin en verimli şekilde değerlendirmesini ve yeni eğitim öğretim yılına, zinde ve hazır bir şekilde başlayabilmelerini temenni ediyoruz.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti olarak, ilimizdeki eğitimcileri ve eğitim sürecini ilgilendiren her türlü olumsuzluğa karşı sorumluluk bilinci ile hareket ederek sorunların tespiti ve çözüm önerileri sunma hususunda kendimizi sorumlu addediyoruz. Bu çerçevede, Batman ili özelindeki tespit ve önerilerimizi içeren yıl sonu değerlendirme raporumuzu kamuoyuna beyan ederiz.

-Eğitim ve öğretimin bitimine bir ay kala okullarımızda mezuniyet etkinlikleri yapılmaya başlanılması eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemektedir. Yıl sonunda yapılacak mezuniyet vb. programlar, eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemeyecek bir takvimde, okul aile birliği katılımı ile manevi değerlerimize ve bölgemizin kültürüne uygun bir şekilde planlanmalıdır.

-Merkeze bağlı köylerde görev yapan öğretmenlerin ulaşım sıkıntılarını gidermek için günün belli saatlerinde belediye ulaşım araçlarının köylere hizmet vermesi sağlanmalıdır.

-Batman Merkez İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temmuz-Ağustos döneminde banka promosyon anlaşması yapacaktır. 2022 yılında anlaşma süresi bitmeden, bankadan güncellenmesi istenmiş olsa da bu talep gerçekleşmemiştir. Temmuz ayındaki maaş ve ödeme artışlarının da dikkate alınarak ihalenin gerçekleşmesi için imza taraflarınca, memurların beklentisini karşılayacak bir rakamla anlaşma yapılmalıdır.

-Yeni imar planı ile il merkezimizin farklı noktaları yerleşime açılmıştır. Yerleşime açılan bölgelerde hızlı bir şekilde konutlar yükselmektedir. Bu bölgelerdeki ailelerin mağdur olmamaları için ihtiyaç duyulan dersliklerin yapımı için gerekli tedbirler alınmalıdır.

-Bu yaz döneminde okul idarecileri ile öğretmenlerin yer değişikliği süreci başlayacaktır. İl merkezimizde eğitim ve öğretim yılı ortasında açılan iki okulumuz, bulundukları mahallenin ihtiyacı olmasına rağmen, öğrenci alımı yeni eğitim ve öğretim yılına bırakılmıştır. Okul idarecileri ile öğretmenlerin yer değişikliği ile ilgili takvimler açıklanmış olup süreçler başlayacaktır. Tüm okul/kurumların ihtiyaç duyulan normları oluşturularak duyuruya çıkılmalıdır.

-Yaşanan kira artışı ve konut ihtiyacından dolayı Batman Memur-Sen ile Batman Müsiad arasında yapılan görüşmeler sonucunda Batman Merkez AMSO mevkiinde bulunan ve yaklaşık 170 dönümlük şahıs arsası üzerinde konut yapılması için anlaşmaya varılmış ve 14.04.2021 tarihinde Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarında talepler toplanmıştı. Gelinen noktada BATMAN MÜSİAD MEMUR-SEN KONUTLARI ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanmış olup temel atma aşamasına geçilmiştir. Bu gelişme, artan konut ihtiyacını kısmen karşılayacak olması nedeniyle bizleri sevindirmiştir. Uzun süredir binlerce MEMUR-SEN üyesinin beklediği bu konutların memurların alım gücünü göz önünde bulunduracak şekilde fiyat ve ödeme koşulları belirlenerek hak sahipleri tespit edilmelidir.

-İlimizde mevcut okul idarecilerinin büyük bir kısmı 4 veya 8 yıllık çalışma sürelerini tamamlamış ve yer değişikliği süreci ile ilgili takvimler açıklanarak süreç başlamıştır. Okul Müdür/Müdür Yardımcıları yer değişikliği için Ek-1 formunda Başarı/Üstün Başarı/Ödül alan kişilere farklı puanlar verilmektedir. Verilen başarı belge sayısı üç adet olan memurlara Valilikçe üstün başarı belgesi verilmektedir. Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan tüm memurların belgeleri düzenlenerek herhangi bir mağduriyet oluşturulmamalıdır.

-2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan önce her okulumuza derslik sayısına bağlı temizlik personelini görevlendirmenin norma bağlanması (örneğin her on dersliğe bir personel olacak şekilde) ve özellikle şehir merkezindeki okullarımızın güvenlik ihtiyacının karşılanması için okullara süreklilik arz edecek şekilde temizlik ve güvenlik çalışanı tahsis edilmelidir.

Belirtilen konuların çözümü hususunda yetkili mercileri daha aktif rol üstlenmeye davet ediyor ve yürütülecek tüm çalışmaların takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin, diğer alanlarla beraber eğitim alanında da dünyada öncü ve saygın bir konuma yükselmesini, özelde ise Batman’ımızın eğitimdeki başarı çıtasını üst sıralara taşıyarak örneklik teşkil edecek seviyeye erişmesini temenni ediyoruz.

 

Eğitimciler Cemiyeti

Yönetim Kurulu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.