DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

BATSO’DA KOSGEB BİLGİLENDİRMESİ

BATSO Meclis Toplantısı’nda KOSGEB bilgilendirmesi yapıldı.

BATSO’DA KOSGEB BİLGİLENDİRMESİ
REKLAM ALANI
06.06.2024 17:10
9
A+
A-

BATSO aylık olağan meclis toplantısına katılan KOSGEB Müdürü Mehmet Fidan, meclis üyelerine  KOSGEB destekleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

KOSGEB Müdürü Fidan yaptığı bilgilendirmede “Sanayide KOBİ’lerin enerji ve kaynak verimliliği sağlanması ve karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla Yeşil Sanayi Destek Programı 8 Aralık 2023’te başlatılmış olup; başvurular 30 Kasım 2024’e kadar devam edecektir. Destek iki başlık altında verilecektir. Birincisi Güneş Enerji Sisteminin (GES) kurulması desteğidir. Desteğin üst limiti 14 milyon TL olup destek oranı KDV hariç %60tır. Başvuru şartları arasında KOSGEB veri tabanına kayıt olmak, Küçük veya Ora büyüklükte işletme olmak, yıllık 20 TEP veya eşdeğeri kilowatt tüketimine sahip olmak, proje teklif çağrısı itibariyle en az 2 yıl önce kurulmuş olmak gerekmektedir.

İkinci Olarak KOBİ’lerin çevresel sürdürülebilirlik, rekabet edebilirlik, yatırım fırsatları, dijitalleşme ve kaynak temininde kapasitelerinin geliştirilmesine ve öncelikli ihtiyaçlarının çevresel duyarlılık ve kaynak verimliliği olarak karşılanmasına katkıda bulunmak amaçlı Sanayide temiz ve döngüsel ekonomi projesi başlatılmıştır. Enerji verimliliği, Su verimliliği, Hammadde verimliliği, Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, Endüstriyel simbiyoz, Döngüsel ekonomi alanlarından biri için projesi kabul edilen KOBİ’lere:  Personel, yazılım, makine teçhizat, hizmet alım giderleri için 4 milyon TL ye kadar KDV hariç %70 geri ödemeli destek verilecektir.

Öte yandan KOSGEB Girişimcilik Desteği güncellenmiş olup KOSGEB’in desteklediği sektörde yer alan işletmelere İŞ Kurma desteği kapsamında başvuru tarihi itibariyle KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan ve son bir yıl içinde kurulmuş olan şahıs işletmelerine 10.000TL, sermaye şirketi olarak kurulan işletmelere 20.000 TL kuruluş desteği verilecektir. Girişimcinin Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000 TL daha eklenecektir. Bunun yanında personel gideri kapsamında ise yıllık 360 prim gününü sağlayan KOBİ’lere 3 yıl boyunca her yıl bir brüt asgari ücretin işverene toplam maliyeti kadar geri ödemesiz destek verilecektir. Girişimcinin imalat sektöründe yer alması durumunda ise başvuru itibariyle son 3 yıl içinde kurulmuş olması şartıyla İşletme Geliştirme Proje başvurusunun kabul edilmesi durumunda 2 milyona kadar makine, teçhizat, yazılım, personel, hizmet alımı için geri ödemeli faizsiz kredi desteği verilecektir. Daha önce girişimcilik desteğinden faydalanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır. “ ifadelerine yer verdi.

BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci “BATSO üyelerimize yönelik destek ve teşviklerden yararlanmaları için bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.