DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

BATMANDA EKMEK FİYATI FAZLA BULUYORUZ, EKMEK ZAMMI GERİ ALINMALIDIR

BATMANDA EKMEK FİYATI FAZLA BULUYORUZ, EKMEK ZAMMI GERİ ALINMALIDIR
REKLAM ALANI
25.08.2023 15:25
132
A+
A-

BATMANDA EKMEK FİYATI FAZLA BULUYORUZ, EKMEK ZAMMI GERİ ALINMALIDIR

Ekmek toplumumuzun en çok tercih ettiği tabi gıdalarındandır. Bir çok insan sadece ekmek yemek suretiyle karınlarını doyuruyor temel gıdalarını alıyorlar. Ekmek doğal ve tabii bir besin maddesidir. Lokantacı kardeşlerimiz iyi bilirler ekmekle karınlarını doyuran insanlarımız vardır. Bir başka ifadeyle ekmek almadan doyduğunu hisseden insanlarımız azdır.
Bir başka tespiti de şöyle ifade edelim: Ekonomisi zayıf binlerce ya da milyonlarca insanın tercih edeceği temel gıda maddesinden biri ekmek olmuştur. Ekmek sofralarımızın baş tacıdır baş tacı da olmaya devam edecektir. Şüphesiz ki ekmeğin sofralarımıza gelmesinde alın teri olan insanların başında köylülerimiz gelmektedir. Ekmekte köylü kardeşlerimizin alın teri vardır. Ne garip ki alın terlerinin hakkını alamayan da onlardır. Hani derler ya: “Parayı üretici değil aracı kazanırmış”. Köylü kardeşlerimiz mahsulünü satamazken aracı stok edip para kazanıyor..

EKMEK ZAMMI OLDUKÇA FAZLADIR

Batman’da son dönemde ekmeğe yapılan zam oldukça fazladır.
Bu fiyat asla kabul edilemez.
Ekmek tüketiminin oldukça fazla olduğu böyle bir şehirde, yüzde 40 lara varan zamla halkın karşısına çıkmak insafa ve vicdana yakışmaz.
Batman ‘da ekmeğe yapılan zammı gereksiz ve oranını fazla buluyor zammın en kısa sürede geri alınmasını arz ve talep ediyoruz.
bu zam oldukça yüksektir. İnsanların sadece kendi menfaatlerini ve kendi kazançlarını düşünmeleri yersizdir. Halkın istek ve talepleri çok daha önemeli bir tercihtir. Zorunlu bir gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zam gerçekten de yersizdir.
Halkın ekmeğiyle oynamak doğru değildir.

ÇEVRE İLLERDE EKMEK FİYATLARI DAHA DÜŞÜKTÜR

Tüketici Derneği Başkanlarına, Esnaf Dernekleri Yöneticilerine ve Tüketiciyi Koruma yöneticilerine seslenmek isteriz. Ekmek zammının durdurulması noktasında gayret ve çabalarınızı bekliyoruz.

Yılmaz YIKILMAZ
MİL-TARIMORMAN SEN
Genel Başkan Yardımcısı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.