DOLAR
32,4573
EURO
34,7779
ALTIN
2.427,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
28°C
Batman
28°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“İŞYERİ VE EV KİRALARI DÜŞÜRÜLMELİ”

Batman ‘Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası’ Başkanı Seyfettin Göner, artan işyeri ve ev kiralarının düşürülmesini istedi.

“İŞYERİ VE EV KİRALARI DÜŞÜRÜLMELİ”
REKLAM ALANI
05.07.2023 11:35
170
A+
A-

Batman’da vatandaşın ev; esnafların ise yüksek kiralardan dolayı mağdur olduğunu belirten Batman ‘Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası’ Başkanı Seyfettin Göner, halkın dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Başkan Göner yaptığı açıklamada; “Ekonomik ve sosyal etkileşimlerin çok hızlı yaşandığı, piyasaların iç ve dış faktörlerden sürekli etkilendiği günümüzde kimi gayrimenkul sahiplerinin kira akdi süresi boyunca sürekli kiracısını mağdur ederek, artırıma gidiyor. Buda kiracıları zor durumda bırakıyor. Yasal olarak hiç kimse sözleşme dışına çıkamaz. En fazla %25 artırım yapılabilecekken, konut ve işyeri sahipleri %100’ün üzerinden zam yapıyorlar. Her gün onlarca şikâyet alıyoruz. Esnaflarımız ciddi anlamda zarar etmektedir. Bir işyerinin gideri sadece kira değildir. Bunun çalışanı, suyu, elektriği, doğalgazı, interneti, vergisi, SGK’sı ve daha birçok gider kalemi bulunmaktadır. Yetkililerden ricamız, bu işe bir an önce el atmalarıdır. Yine ev ve işyeri sahipleri kiralarını genellikle vergi vermemek için elden alıyor. Buda vergi kaçırmaya gidiyor. Herkes kirasını sözleşme yaparak lütfen bankaya ‘Kira bedeli’ olarak yatırmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.