DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

“İşverenlerin ağır yükü hafifletilmeli”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan yeni asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

“İşverenlerin ağır yükü hafifletilmeli”
REKLAM ALANI
28.12.2023 16:14
10
A+
A-

“TEŞVİKLER ARTTIRILMALI”

Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyen Başkan Özdemir, “2024 yılında uygulanacak olan net 17.002 TL’lik yeni asgari ücretin hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu vesile ile en büyük temelimizin hiçbir çalışanlarımızın emeği zayi olmaması ve bütün vatandaşlarımızın onurlu bir hayat sürebileceği ücret seviyesinde kavuşması olduğunu yeniden ifade ediyoruz. Bununla birlikte ücret artışlarının işverene getireceği ağır yüklerin hafifletmesi adına mevcut destek ve teşviklerin artırılması elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 500 TL’lik asgari ücret desteğinin 700 TL’ye çıkarılmış olması işverenlerimiz adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Yeni asgari ücretin çalışanlarımızı fiyat artışlarının altında ezdirmeyecek bir oranda belirlendiğine inancımız tamdır” dedi.

“BEKLENTİLER FARKLILAŞMAKTA”

Başkan Özdemir, “Bilhassa enflasyonist süreçlerde asgari ücretin belirlenmesine yönelik belirsizlikler artmakta, beklentiler farklılaşmaktadır. Bu çerçevede enflasyonla mücadelede etkin politikaların devam etmesi ve halkın alım gücünün korunması önümüzdeki dönemde de önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada gelecek döneme ilişkin muhtemel belirsizliklerin önüne geçilmesi önemlidir. Kamu kurum kuruluşlarımız çalışanlarımızın satın alma gücünü koruyacak gelir dağılımında oluşabilecek kötüleşmenin önüne geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.