DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

“Gençler hayvancılığa özendirilmeli”

Batman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanvekili Nimetullah Durmaz, yaptığı açıklamada, Batman’da halkın kurbanlık ihtiyacını karşılayacak yeterli düzeyde hayvanın mevcut olduğunu söyledi.

“Gençler hayvancılığa özendirilmeli”
REKLAM ALANI
02.06.2024 16:27
11
A+
A-

Alım gücü düşmesine rağmen halkın dini vecibelerini yerine getirmek için kurban alımına talebinin olduğunu vurgulayan Ziraat Yüksek Mühendisi Durmaz, hayvan fiyatlarının aşağı doğru çekilmesi için hükümete önemli görevin düştüğünü ifade etti. Özellikle gençlerin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin artırılması gerektiğini belirten Durmaz, çiftçiliğe, hayvancılığa gereken desteğin verilmesi gerektiğini kaydetti.

“ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ PİYASAYI ETKİLEDİ”

Batman’da Kurban Bayramı için büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yeterli düzeyde olduğunu belirten Durmaz, “Ancak vatandaşın alım gücünün düşük olması işi biraz sekteye uğratmaktadır. Bir koyunun ortalama 10 bin lira olması, büyükbaş için bir hissenin 17-18 bin liralardan başlaması ve vatandaşın buna karşın alım gücünün düşük olması olayı sekteye uğratmaktadır. Vatandaşın alım gücünün yükselmesiyle ya da piyasanın biraz daha düzelmesiyle bu iş daha canlı olacaktır” dedi.

“KURBAN FİYATLARI BİRAZ DÜŞTÜ”

Yaşanan sıkıntılara rağmen vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmek için kurban alımına talep gösterdiğini vurgulayan Durmaz, “Az da olsa kurban fiyatları son günlerde biraz düştü. Batman piyasasında kurbanlık ihtiyaçlarını karşılayacak yeteri kadar hayvanımız var. Hatta fazlalık bile var. Yurt dışına gönderilen hayvanlarımız bile mevcut. Bazı hayvan sahiplerimiz hayvanlarını İstanbul gibi büyükşehirlere de gönderiyorlar” diye konuştu.

“HAYVANCILIĞI YAŞLILAR YAPIYOR”

Hükümetin hayvancılığı özendirmesi durumunda hayvancılığın daha da artacağını kaydeden Durmaz, “Hayvancılık maalesef sadece yaşlılarımız tarafından yapılıyor. Gençlere yönelik çalışma olması gerekiyor. Okullarda tarım ve hayvancılık dersinin mutlaka tekrar geri getirilmesi gerekiyor. En azından gençlerimizin tarım ve hayvancılığa olan özenini artırsın ve hayvancılığa yönelme olsun. ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.