DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“31 MART SEÇİMLERİNDE EN AZ YÜZDE 70 OY ALACAĞIZ”

DEM Parti Eşbakanı Mustafa Tekik, bütün olumsuzluklara ve yaşanan gelişmelere rağmen, Belediye eşbaşkan adaylarının seçimde en az %70 oy alacağını söyledi.

“31 MART SEÇİMLERİNDE EN AZ YÜZDE 70 OY ALACAĞIZ”
REKLAM ALANI
18.03.2024 10:18
11
A+
A-

STK ve basınla bir araya gelen ‘Kendimizi ve Kentimizi nasıl yönetebiliriz’ toplantısında konuşan eşbaşkan Tekik; “Batman genelinde bizim üzerimizden birileri prim kazanmaya çalışıyor. Biz halkımızla her şeye rağmen sandıkları patlatacak ve en az 570 oy alacağız. Birilerinin işi gücü bizim iç işlerimize karışmaktır, başaramayacaklar. Kendimizi ve kentimizi hep birlikte yöneteceğiz.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR VAADİ TUTMAZ”

Toplantıda söz alan DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise; “Birileri Batman’ı büyükşehir vaadi yapacağız diye hala kandırıyor. Böyle bir vaat tutmaz, başka bir vaat bulsunlar. Bunun Belediyeler kanunda gerekli şartları bellidir. Kent nüfusunun en az 750 bin olması lazım. Batman gibi nüfusu 500 binin üzerinde olan bir kente ve o kentin en ideali siyasi partisinin, belediyeyi kazanması neredeyse yüzde yüz olarak bakılan bir siyasi partinin adayını değiştirmesinin haber değeri var. Bunun tartışılması bizim açımızdan anlamsız bir tartışma değil. Buna bir değer atfettiğimizi buradaki herkesin bilmesini istiyoruz. Ama biz bu süreci kalpleri kırarak değil, ikna ederek bu süreci yöneteceğiz. Emin olun partinin bütün kadroları bu süreç içerisinde çok yıprandı.  Asıl sorunumuz eşbaşkanlık sistemine karşı olan bir kesim var. Yoksa parti içerisinde herhangi bir tartışmanın olmadığını herkes biliyor. Şimdi diğer siyasi partiler, bu kentte herhangi bir kazanma umutları olmadıkları için bunun üzerinden nemalanmaya çalıştılar” dedi.

“EŞBAŞKAŞKANLIK MOR ÇİZGİMİZ”

Sistem partilerinin DEM Parti’nin iç tartışmalarına karışmasına tepki gösteren Tiryaki “Biz bundan yararlanabilir miyiz? Biz bunun üzerinden oylarımızı artırabilir miyiz, diye bir hesap içerisine girdiler. Buradan onlara bir şey çıkmaz. Boşuna uğraşmasınlar. Sosyal medyada paylaşım yapanların önemli bir bölümü bundan nemalanmaya çalışmalardır. Yoksa biz kendi içerimizde tartışmaya hazırız. Eşbaşkanlık bizim için mor çizgidir. Asla taviz vermeyeceğimiz bir çizgidir. Kürt halkını özgürlük ve eşitlik mücadelesini bütün insanı haklarını kazanana kadar mücadelemiz sürecek” dedi. Toplantıda daha sonra DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve Belediyle Eş Başkan adayı Gülistan Sönük ise seçimleri kazanmaları durumunda yapacakları projeler hakkında bilgi verip, gelen önerileri aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.